Antena Meniu Search
x

Român căutat de mai mult timp în ţara natală, pentru tentativă de omor, capturat în Spania

Un român de 26 de ani căutat de mai mult timp în ţara natală, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, a fost capturat zilele trecute în Almeria, Spania.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.03.2021, 12:09

Românul capturat în Spania are 26 de ani
Românul capturat în Spania era căutat de mai mult timp la nivel internaţional - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Românul capturat în Spania a comis infracţiunea de tentativă de omor în 2012.
  • Românul capturat în Spania ar putea fi extrădat în ţara natală.

Românul era dat în urmărire internaţională încă din 2015, de când a fost condamnat, în lipsă, la trei ani şi nouă luni de închisoare cu executare. Conform Almeria 360, bărbatul fusese condamnat pentru o infracţiune comisă în 2012.

În ziua respectivă, bărbatul s-a implicat într-un conflict cu o altă persoană, într-un local din România. A înjunghiat persoana respectivă de mai multe ori în spate, astfel încât victima a fost în pericol să-şi piardă viaţa şi a avut nevoie de aproape o lună de îngrijiri medicale pentru a se recupera fizic de pe urma atacului.

Românul ar urma să fie extrădat în ţara natală

Dispărut din România înainte de a fi condamnat la închisoare, bărbatul a fost dat în urmărire internaţională. În baza mandatului emis de autorităţile din România, bărbatul a fost găsit în Almeria, fiind prins după o oprire în trafic. Verificările au arătat că şoferul vizat era chiar românul căutat de mai mulţi ani la nivel internaţional.

Românul din Spania a fost pus la dispoziţia autorităţilor de la Madrid care au aprobat plasarea sa în arestul preventiv. Urmează ca cele două părţi, autorităţile din România şi cele din Spania, să înceapă demersurile necesare pentru extrădarea românului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Român căutat de mai mult timp în ţara natală, pentru tentativă de omor, capturat în Spania