Antena Meniu Search
x

Român condamnat pentru comiterea a două crime în Germania și Austria

Un criminal român a speriat Vestul. Anchetatorii germani l-au condamnat pentru uciderea a două tinere în Germania şi Austria, dar cred că au de-a face de fapt cu un ucigaş în serie. Bărbatul, fost şofer de tir, a fost prins după o greşeală comisă de două ori. Acum, este în închisoare pe viaţă.

de Redactia Observator

la 10.06.2020, 23:11

Vezi și
  • Românul ar fi ucis două tinere, după ce le-ar fi abuzat.
  • Românul se declară nevinovat.

În cătuşe, cu faţa acoperită de mască şi înconjurat de camere de filmat. Aşa şi-a primit criminalul român cea de-a doua condamnare pentru uciderea unei studente în Austria. 

Sentinţa face lumină într-un caz care i-a bulversat pe anchetatori în urmă cu şase ani. Fata de 20 de ani a fost găsită fără suflare pe malul unui râu, după ce fusese abuzată sexual. 

Klaus Dieter Stark, purtătorul de cuvânt al Tribunalului din Freiburg: Informaţiile care mi-au fost prezentate au fost suficiente pentru a dovedi săvârşirea acţiunilor respective şi astfel am ajuns la concluzia că făptuitorul este una şi aceeaşi persoană.

Ucigaşul - un şofer de camion aflat deja în spatele gratiilor. Românul a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2017 pentru uciderea unei tinere de 27 de ani din Germania. Probele ADN au fost punctul de legătură între cele două cazuri. 

Walter Roth, purtător de cuvânt al poliţiei: A fost găsit un chiştoc de ţigară la locul crimei, pe care criminaliştii nu au putut să îl atribuie nimănui, la acel moment. Proba ADN a putut fi comparată cu cea din Endingen, din ianuarie, iar rezultatul a fost identic în ambele cazuri.

În faţa instanţei, şoferul român de TIR a pledat nevinovat şi urmează să facă apel la decizia judecătorilor. Un psihiatru german crede însă că sunt probe care sugerează că acuzatul este un ucigaş în serie clasic, iar dacă va fi eliberat, va face noi victime. 

După ce a urmărit cazul pas cu pas, un purtător de cuvânt al poliţiei germane a scris o carte despre prima crimă a românului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Român condamnat pentru comiterea a două crime în Germania și Austria