Antena Meniu Search
x

Român condamnat în Italia pentru mii de românce transformate în sclave și prostituate

Lucian Milea, un român de 41 de ani a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, după ce câteva mii de românce au fost transformate în sclave și prostituate, în Italia.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 30.12.2019, 20:09

Lucian Milea a fost condamnat în Italia la 20 de ani de închisoare
Lucian Milea, românul condamnat în Italia după ce a traficat mii de românce - Polizia di Stato

Lucian Milea, un român de 41 de ani a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, după ce câteva mii de românce au fost transformate în sclave și prostituate, în Italia.

Alte două femei, tot românce, au fost condamnate în același dosar în care a fost judecat Lucian Milea, bărbatul fiind considerat liderul unei grupări de interlopi care se ocupa cu racolarea româncelor și transformarea lor în sclave sau prostituate.

Un alt proces legat de aceleași victime, în care alți trei români sunt judecați, este în continuare în derulare în Italia, notează The Guardian.

Coșmarul miilor de românce a ieșit la iveală în anul 2017, atunci când o investigație a jurnaliștilor de la The Guardian a arătat condițiile mizere și iadul în care trăiau româncele obligate să muncească până la epuizare și să se prostitueze.

Pe acelaşi subiect

Români vânduţi ca sclavi pe plantaţiile din Italia

Femeile erau mințite cu locuri de muncă, iar când ajungeau în Ragusa (Sicilia) erau bătute, obligate să muncească în căldură, câte 12 ore în fiecare zi, obligate să locuiască în barăci mizerabile, dar și obligate să se prostitueze.

Avocata a 12 românce care au avut curajul să depună mărturie împotriva interlopilor a explicat cum a început totul.

'Femeile erau racolate să se mute în Italia cu promisiunea unui loc de muncă decent și li s-a spus că vor locui împreună cu alți români. Când ajungeau în Ragusa și realizau că au fost mințite, era prea târziu. Erau forțate să muncească în fiecare zi, dar și să se prostitueze. Erau violate de membrii grupării și erau torturate. În adevăratul sens al cuvântului erau sclave', a declarat avocata Liliana Battaglia.

Potrivit anchetei jurnaliștilor de la The Guardian, până la 5000 de românce au fost exploatate și abuzate la fermele din Ragusa pe parcursul mai multor ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Român condamnat în Italia pentru mii de românce transformate în sclave și prostituate