Antena Meniu Search
x

Explicațiile bizare ale unui român condamnat pentru jaf, în Elveția: "Aud voci. Mi-a dat bijuteriile fără să-i zic nimic"

Un român a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare și a primit interdicția de a mai intra în Elveția timp de 10 ani, după ce a jefuit un pensionar în propria lui casă. Încercând să scape basma curată, românul a ținut să precizeze că are schizofrenie, anxietate și aude voci.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 13.05.2020, 17:57

Explicațiile bizare ale unui român condamnat pentru jaf, în Elveția:
Românul nu a reușit să-i convingă pe magistrați că pensionarul i-a dat bijuteriile și un ceas de bunăvoie, apoi a căzut la pământ - Profimedia Images
  • Românul și-a încercat norocul în fața magistraților elvețieni
  • Sentința: 2.5 ani de detenție

Cetățeanul român, în vârstă de 37 de ani, a fost nevoit să răspundă la întrebările magistraților elvețieni după ce a jefuit de bijuterii și un ceas un pensionar din Lenzburg. Și nu s-a sfiit să vină cu explicații dintre cele mai ciudate.

Mirco a ținut să explice în detaliu cum s-a întâmplat totul, în varianta lui: "Am crezut că locuința e nelocuită și curată", le-a spus el judecătorilor, precizând totodată că suferă de schizofrenie, anxietate și aude voci. Mai mult, ar fi consumat o sticlă întreagă de Jägermeister, înainte de jaf.

Sepp, pensionarul de 67 de ani care i-a căzut victimă, și-a amintit lucrurile în mod diferit. După ce a spat geamul ușii de la intrare, Mirco l-a forțat să îi dea obiectele prețioase și un ceas, apoi a luat o macetă - suvenir - și i-a dat cu mânerul obiectului tăios peste față. La scurt timp după ce victima a căzut la pământ, românul s-a făcut nevăzut.

Procurorii au fost de acord cu elvețianul: "Acesta este un jaf de bunuri. Acuzatul era pregătit să folosească forța împotriva unui bărbat lipsit de apărare".

Mirco nu s-a lăsat bătut și a încercat să contraatace cu alte explicații: "Mi-a dat bijuteriile și ceasul fără să îi spun nimic. L-am tras de pulover și a căzut peste o piesă de mobilier".

În fața acestor mărturii, magistratul Daniel Aeschbach a avut un verdict clar: 2.5 ani de detenție. De asemenea, românul nu va mai putea intra în Țara Cantoanelor timp de un deceniu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Explicațiile bizare ale unui român condamnat pentru jaf, în Elveția: "Aud voci. Mi-a dat bijuteriile fără să-i zic nimic"