Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românul care a încercat să intre cu zeci de kilograme de cocaină în Anglia: "Nu credeam că cineva o să găsească marfa"

Mihai, un român căsătorit şi tată a doi copii, a fost prins când încerca să introducă zeci de kilograme de cocaină în Anglia şi a fost condanat la opt ani şi opt luni de închisoare.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 22.02.2020 , 14:12

Românul a fost condamnat la opt ani şi opt luni de închisoare
Mihai a încercat să intre în Anglia cu zeci de kilograme de cocaină ascunse în camion - National Crime Agency
  • Un român a încercat să intre cu zeci de kilograme de cocaină în Anglia
  • A fost condamnat la opt ani şi opt luni de închisoare

Mihai, un român căsătorit şi tată a doi copii, a fost prins când încerca să introducă zeci de kilograme de cocaină în Anglia şi a fost condanat la opt ani şi opt luni de închisoare.

Mihai a fost prins de poliţiştii de frontieră în urmă cu o lună, când se pregătea să intre în Anglia prin portul din Hull.

Conform Hull Daily Mail, oamenii legii au descoperit ascunse în podeaua camionului condus de Mihai trei pachete suspecte.

Articolul continuă după reclamă

La o verificare suplimentară a rezultat că cele trei pachete cuprindeau nu mai puţin de 21 kilograme de cocaină de puritate 73%, cu o valoare estimată la aproape 1,7 milioane de lire sterline.

Încarcerat de autorităţile engleze, Mihai nu a recunoscut, iniţial, că ar avea vreo legătură cu pachetele respective.

În cele din urmă şi-a dat seama de situaţia în care se află şi şi-a recunoscut fapta, precizând că "nu credeam că cineva o să găsească marfa".

Românul şi avocatul său au încercat să găsească numeroase circumstanţe atenuante precum nevoia de bani pentru a îngriji familia de acasă, posibilitatea ca cei doi copii ai săi să crească fără un tată, recunoaşterea faptei sau lipsa unor antecedente penale.

Deşi inclusiv magistraţii şi-au dat seama că Mihai ar putea fi doar un pion dintr-o operaţiune amplă, aceştia nu au avut milă de român condamnându-l la opt ani şi opt luni de închisoare.

Circumstanţele nefavorabile românului au fost faptul că acesta a încercat să distrugă două telefoane mobile când a fost prins cu marfa în camion, dar şi gândul magistraţilor că "aceste transporturi semnificative de droguri de clasa A distrug foarte multe vieţi. Liderul unei asemenea operaţiuni nu ar lăsa o asemenea cantitate pe mâna unui om decât dacă vorbim despre un membru important al grupării de traficanţi de droguri".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Românul care a încercat să intre cu zeci de kilograme de cocaină în Anglia: "Nu credeam că cineva o să găsească marfa"