Antena Meniu Search
x

Român prins cu doi copii vietnamezi ascunși în genți sport, în portbagajul unui BMW. Încerca să treacă frontiera din Franţa spre Marea Britanie

Un român a fost condamnat la 3 ani de închisoare de către instanţa din Dieppe, Franța, după ce a încercat să treacă graniţa, în Marea Britanie, cu doi adolescenți îndesaţi în genți sport şi ascunşi în portbagajul mașinii sale.

de Redactia Observator

la 01.02.2024, 13:23

Român prins cu doi copii vietnamezi ascunși în genți sport, în portbagajul unui BMW. Încerca să treacă frontiera din Franţa spre Marea Britanie - Profimedia / imaginie ilustrativă

Planul românului era să se îmbarce pe feribot, la Dieppe, cu cei doi copii vietnamezi ascunși în portbagajul BMW-ului. A fost, însă, arestat vineri, 26 ianuarie, și trimis direct la închisoare.

"Gențile erau foarte mici. Aveau 80 cm / 40 cm / 50 cm", spune uimit președintele tribunalului din Dieppe, potrivit actu.fr. Două genți în care vameșii din zona de peste Canalul Mânecii i-au găsit pe cei doi adolescenți vietnamezi. Copiii ar fi trebuit să călătorească de la Clichy, în regiunea pariziană, până la complexul rezidențial Ango.

Luni, 29 ianuarie, în fața instanței, acuzatul a părut surprinzător de relaxat. Cu toate acestea, judecătorii nu aveau cuvinte pentru a descrie oroarea faptelor pentru care este urmărit penal. Deși inculpatul a negat inițial faptele, în scurt timp a cedat. El a explicat, cu ajutorul interpretului său, că a fost contactat de un moldovean, un traficant de ființe umane, în timp ce se afla în România.

Livrator de colete de la Amazon, contactat în România

Pe acelaşi subiect

Românul, livrator de colete de la Amazon, plătit cu 450 de euro pe lună, a văzut o modalitate simplă de a face bani. I s-a dat cheia unei mașini și a luat un avion spre Franța. A așteptat într-un hotel timp de zece zile înainte de a i se spune unde era parcat BMW-ul. Potrivit acestuia, fusese stabilită o întâlnire cu cei doi tineri viitori migranți. Folosind Google translate, au schimbat câteva cuvinte, apoi au plecat în direcția Dieppe. 

Românul a explicat că adolescenții au stat în portbagajul BMW-ului pentru ultimii 7 kilometri până la Dieppe. Restul călătoriei ar fi stat pe bancheta din spate.

Nu aceasta este și varianta pe care tânăra vietnameză le-a povestit-o anchetatorilor. Fata a explicat că ea și însoțitorul ei au ajuns în portbagaj încă din regiunea pariziană. Aveau la ei un cutter pentru a deschide gențile în caz de nevoie. Lăsase geanta ușor întredeschisă, "dar asta nu era suficient pentru a le da suficient aer", subliniază procurorul. Ea a precizat că acele cuttere au fost folosite pentru a face găuri în gențile sport în care au călătorit.

Și nu îndrăznește să-și imagineze ce s-ar fi putut întâmpla.

15.000 de euro pentru fiecare "pui vietnamez"

Cât ar fi câștigat dacă i-ar fi dus la destinație pe cei doi adolescenți, la poalele Big Ben din Londra, așa cum era prevăzut? El spune că nu știe. Un schimb de SMS-uri cu sponsorul vorbește de 15.000 de euro pentru fiecare "pui vietnamez".  

Procurorul a cerut condamnarea lui la 30 de luni de închisoare și interdicția de a intra în Franța timp de trei ani. Sentința instanței a fost și mai aspră: bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare și va avea interdicție permanentă de a intra în Franța, după ce va fi eliberat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Român prins cu doi copii vietnamezi ascunși în genți sport, în portbagajul unui BMW. Încerca să treacă frontiera din Franţa spre Marea Britanie