Român reţinut pentru a doua oară, în Anglia, pentru trafic de migranţi

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 06.12.2020, 07:24.
Actualizat: 06.12.2020, 07:28

Un român de 48 de ani a fost reţinut în portul englez Dover, după ce a fost prins având nouă migranţi ilegali în camionul cu care încerca să treacă din Anglia în Franţa.

Românul implicat în acest caz are 48 de ani

Românul a utilizat acelaşi camion în comiterea celor două infracţiuni

Euro Weekly News

Sebastian Gabriel Podar a fost prins chiar în momentul în care se pregătea să urce cu camionul său pe feribotul care urma să-l transporte în Franţa.

Conform Euro Weekly News, românul ascunsese, printre pachetele cu marfă, nouă migranţi din Bangladesh, India şi Algeria.

S-a descoperit că printre migranţi se afla inclusiv un bărbat de 39 de ani, din Bangladesh, care era cercetat penal, în Anglia, pentru batjocorirea unor minori.

Cei nouă migranţi au fost încredinţaţi forţelor de ordine din Anglia.

Este a doua oară în mai puţin de două luni când Podar este prins în Anglia cu migranţi ascunşi printre pachetele cu marfă din camionul său.

Românul şi-ar putea afla sentinţa la începutul anului viitor

Prima dată s-a întâmplat pe 16 octombrie, când Podar conducea exact acelaşi camion. A fost oprit în trafic undeva în nordul Londrei şi s-a descoperit că ascunsese şase migranţi printre pachetele cu marfă.

Nefiind la prima infracţiune, românul riscă o pedeapsă aspră urmând să apară în faţa magistraţilor de la Curtea Coroanei din Canterbury pe 4 ianuarie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.