Antena Meniu Search
x

Româncă anchetată în Italia, după ce a făcut 140.000 de euro deşi primea în paralel şi ajutor social

O româncă de 50 de ani este anchetată în Italia, după ce a făcut 140.000 de euro ca îngrijitoare însă nu şi-a declarat veniturile la stat.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 19.12.2019, 15:38

Românca ar putea scăpa de închisoare, dacă îşi achită datoriile
Românca este acuzată că a încasat ilegal ajutor social - Hepta

O româncă de 50 de ani este anchetată în Italia, după ce a făcut 140.000 de euro ca îngrijitoare însă nu şi-a declarat veniturile la stat.

Ajunsă în urmă cu câţiva ani în Italia, românca s-a înscris pentru a primi ajutor social.

Românca este acuzată de fraudă în Italia

Conform site-ului oficial al Gărzii de Finanţe, românca şi-a găsit ulterior un job ca îngrijitoare, însă a omis să declare acest lucru autorităţilor, intenţia fiind aceea de a se bucura în continuare şi de ajutorul social.

Pe acelaşi subiect

Mai mult de patru ani a lucrat femeia ca îngrijitoare, perioadă în care a obţinut 140.000 de euro, pe lângă banii încasaţi ca ajutor social şi fără a plăti taxe şi impozite.

În cele din urmă, românca a fost depistată şi este anchetată. Riscă ani grei de închisoare pentru fraudă, însă ar putea scăpa în cazul în care plăteşte taxele aferente sumei obţinute din muncă şi returnează toţi banii încasaţi ilegal ca ajutor social.

Românca a fost depistată în urma unei acţiuni a autorităţilor italiene de verificare a utilizării corecte a fondurilor publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Româncă anchetată în Italia, după ce a făcut 140.000 de euro deşi primea în paralel şi ajutor social