Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românca eliberată după 10 ani de sclavie, în Italia, e spitalizată, sub supraveghere. Copiii săi, în grija autorităţilor

Ministerul de Externe român anunţă, într-un comunicat, noi informaţii despre românca ţinută timp de 10 ani, în sclavie, de un italian.

de Redactia Observator

la 23.11.2017 , 21:46

Ministerul de Externe vine cu informaţii despre românca eliberată după 10 ani de sclavie, în Italia

Ministerul de Externe român anunţă, într-un comunicat, noi informaţii despre românca ţinută timp de 10 ani, în sclavie, de un italian. MAE vine cu detalii şi despre copiii tinerei de 29 de ani.

Potrivit MAE, Cristina Condrea este într-un spital, sub supraveghere, şi beneficiază de asistenţă medicală şi consiliere psihologică. A fost vizitată de Consulul oficiului Bari, care s-a întâlnit şi cu poliţia din localitatea Lamezia-Terme. Copiii româncei sunt într-un centru de asistenţă socială din zonă.

"A fost acordată asistența consulară în regim de urgență, prin preluarea datelor necesare în vederea eliberării unui pașaport temporar pentru cetățeanul român în cauză și inițierea formalităților necesare pentru eliberarea certificatelor de naștere românești pentru copiii minori ai cetățenei române", transmite Ministerul de Externe.

Articolul continuă după reclamă

"Totodată, reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între cetățeanul român și membrii familiei din România", mai spune MAE.

"Ancheta autorităților italiene este în curs de desfășurare, cetăţeanul român urmând să rămână pe teritoriul Italiei până la finalizarea anchetei", se afirmă în comunicatul ministerului.

Cristina Condrea, în vârstă de 29 de ani, a fost menajera unei italience. Tânăra a fost sechestrată însă de bărbatul acesteia, după ce italianca a murit. Românca a fost ţinută timp de 10 ani, în lanţuri, şi abuzată. Ea a născut 2 copii în captivitate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Românca eliberată după 10 ani de sclavie, în Italia, e spitalizată, sub supraveghere. Copiii săi, în grija autorităţilor