Antena Meniu Search
x

Românca din Italia care suferă de Covid-19 de 58 de zile: ”Am făcut 6 teste, toate pozitive”

Coşmar fără sfârşit pentru un fotomodel român din Bologna. Tânăra este în continuare pozitivă la două luni după ce s-a infectat. Situaţia Biancăi, unică în Peninsulă, este un mister pentru medicii italieni.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 24.04.2020, 21:50

Vezi și
  • Tânăra e un caz unic în Italia.
  • Bianca Dobroiu a fost depistată cu coronavirus pe 27 februarie.

Coşmar fără sfârşit pentru un fotomodel român din Bologna. Tânăra este în continuare pozitivă la două luni după ce s-a infectat. Situaţia Biancăi, unică în Peninsulă, este un mister pentru medicii italieni. Tânăra ne-a dezvăluit, într-un interviu, drama prin care trece.

BIANCA DOBROIU, româncă din Italia: Sunt pozitivă de 58 de zile! Am făcut 6 teste. Toate pozitive. Medicii îmi spun doar că trebuie să aştept. Nu mi-au dat niciun fel de tratament.

Este strigătul de ajutor al Biancăi Dobroiu. În convalescenţă de două luni, românca uimeşte lumea medicală.

BIANCA DOBROIU, româncă din Italia: Eu, fizic, sunt ok. De mai bine de o lună de zile de parcă nu aş fi avut niciun virus. Efectiv nimic! Nu mai am simptome de pe 10 martie!

Bianca a fost depistată pozitiv pe 27 februarie. Model, tânăra de 23 de ani a participat la săptămâna modei de la Milano şi cel mai probabil, de acolo a luat şi virusul. După o săptămâna de spitalizare, ea a fost externată doar cu tratament simptomatic, la nevoie, iar de atunci a mai ieşit din casă o singură dată, pentru analize. Prizonieră între patru pereţi, tânăra se teme doar că îşi va infecta mama.

(Reporter): Ce măsuri de precauţie ţi-ai luat?

(Bianca Dobroiu): Când ies din cameră, cu toate că ies foarte, foarte puţin doar ca să mănânc, sau ca să mă merg la duş, gen în baie, atât, merg cu mănuşi şi cu mască. Şi tot ceea ce ating, gen uşa sau fereastra, mama dezinfectează. Sunt blocată în cameră, ceea ce e deja horror. Nu mai suport!

Mama Biancăi a făcut trei teste şi toate au ieşit negativ. În cazul tinerei însă, virusul pare de neînvins. Ultimul rezultat pozitiv a venit chiar în ziua de Paşte.

BIANCA DOBROIU, româncă din Italia: Am devenit un caz unic în Italia, pentru că sunt pozitivă de foarte, foarte mult timp. Au început să testeze cazul meu.

Dr. CORNELIU POPESCU, medic infecţionist: Acestea sunt cazuri excepţionale. Nu există un răspuns ştiinţific foarte clar, dar probabil ţine de răspunsul imun al fiecăruia în relaţia cu virusul.

Bianca face sport zilnic timp de o oră şi are un regim alimentar foarte bine calculat. Chiar şi aşa efectele izolării se simt.

BIANCA DOBROIU, româncă din Italia: Sincer, psihic, nu mai pot! Efectiv am ajuns la o limită!

Sunt şi alte cazuri similare în lume. In Spania, un bărbat de 65 de ani este pozitiv de 57 de zile.

Recordul îl deţine un bărbat din China care a rămas pozitiv 70 de zile. Bianca e insa optimistă. Priveşte carantina ca o lecţie de viaţă care a învăţat-o să aprecieze şi mai mult libertatea.

BIANCA DOBROIU, româncă din Italia: Să ies afară şi să merg gen afară fără niciun stres, fără nicio problemă, să nu mă mai gândesc la virus. Deci, nimic mai mult, sincer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Românca din Italia care suferă de Covid-19 de 58 de zile: ”Am făcut 6 teste, toate pozitive”