Antena Meniu Search
x

Româncă din Italia oprită cu forțele speciale și armata, după ce a luat ostatic bătrânul pe care îl îngrijea

O româncă din Italia a luat ostatic bătrânul pe care îl îngrijea, din motive necunoscute. Cu un cuțit în mână și un pușcă de vânătoare, femeia a început să țipe că îl va ucide pe bărbat. A fost nevoie de intervenția militarilor și a trupelor speciale pentru ca româncă să fie oprită.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 29.05.2020, 18:42

Româncă din Italia oprită cu forțele speciale și armata, după ce a luat ostatic bătrânul pe care îl îngrijea
Femeia a fost convinsă după ore întregi să deschidă ușa locuinței - Zuma Press / Paolo Manzo via Hepta
  • La fața locului au venit militari de la Batalionul 14 Calabria, forțe speciale și un negociator
  • Românca a fost convinsă să deschidă ușa locuinței după ore întregi de negociere

Incidentul s-a petrecut joi seara în Santa Maria del Cedro, provincia Calabria. Din senin, românca l-a imobilizat pe bătrânul de 88 de ani și a amenințat că îl va omorî dacă cineva se apropie de locuința. Mai mult, într-o vizibilă stare de agitație, femeia a început să agite un cuțit și un shotgun, gesticulând că urmează a-și face și ei rău.

Potrivit campobellonews.com, din cauza gradului mare de risc, carabinierii de la stațiile Compagnia di Scalea și Santa Maria del Cedro s-au deplasat imediat la fața locului și i-au îndepărtat pe localnici, pentru a putea implementa protocoalele speciale.

Militari de la Batalionul 14 Calabria, forțe speciale și un negociator

Mai mult, s-au activat și militarii unui departament operațional din Cosenza, care au venit cu un negociator și două echipaje speciale de la Batalionul 14 Calabria.

Forțele speciale au încercat să detensioneze situația fără a apela la armament. A fost sunat chiar și fiul femei, într-o încercare de a o convinge să îl elibereze pe bătrân. Abia la ora 6.30 dimineața românca a început să dea semne de renunțare.

După ce negociatorul i-a spus că totul se poate rezolva fără a-i agrava și mai tare situația legală, femeia a acceptat să deschidă ușa locuinței. În doar câteva secunde, militarii au imobilizat-o.

În urma unei percheziții polițiștii italieni au ridicat trei puști și 322 de cartușe deținute de bătrân.

Din primele investigații, informează sursa citată, acțiunile femeii ar fi putut fi determinate de un episod psihotic. Stresul din ultimele luni, de la izbucnirea pandemiei, ar fi putut să-i altereze starea mentală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Româncă din Italia oprită cu forțele speciale și armata, după ce a luat ostatic bătrânul pe care îl îngrijea