Antena Meniu Search
x

O româncă, primul turist confirmat cu coronavirus în Creta. Precizările MAE

O româncă este primul turist străin confirmat cu coronavirus în insula Creta, anunţă presa din Grecia. Informaţia a fost confirmată şi într-un comunicat al Ministerului român de Externe.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 04.07.2020, 20:07

Ieşirea din aeroportul din Insula Creta
O româncă a fost confirmată cu coronavirus în Grecia, fiind primul turist străin testat pozitiv în Creta - Profimedia Images
  • Românca a venit cu o cursă charter în Grecia.
  • Pacienta va fi plasată în carantină într-un hotel din Creta.

Conform MAE, românca a venit în Grecia pe 2 iulie, cu o cursă aeriană charter care a făcut escală la Atena, iar apoi s-a dus în Creta. Dintre pasagerii avionului, doar ea a fost testată pozitiv. Românca, aflată acum în autoizolare, urmează să fie plasată în carantină într-un hotel, duminică. Persoanele cu care ea a fost în contact sunt vizate de o anchetă epidemiologică.

„Cu referire la situația unui turist român depistat pozitiv cu COVID-19 la sosirea în Insula Creta, MAE precizează că, potrivit informațiilor preliminare comunicate de autoritățile elene la solicitarea reprezentanților misiunii diplomatice a României la Atena, persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 2 iulie cu o cursă aeriană charter cu escală la Atena, destinația finală fiind Insula Creta. Toți pasagerii cursei aeriene respective au fost testați la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetățeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locație pentru carantină. Coform datelor oficiale comunicate de către autoritățile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacții direcți ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării își vor putea continua sejurul”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

Pe 1 iulie, în Grecia a intrat în aplicare noi măsuri de relaxare, printre care şi redeschiderea aeroporturilor regionale, în încercarea de a impulsiona turismul afectat de pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O româncă, primul turist confirmat cu coronavirus în Creta. Precizările MAE