Antena Meniu Search
x

11 românce încătușate pe un aeroport din Cipru pe motiv că urmau să fie implicate în căsătorii fictive

Autoritățile cipriote, în colaborare cu reprezentanți Interpol, au reținut 11 românce, în cursul zilei de miercuri, tinerele fiind ridicate direct de pe aeroportul din Larnaca.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.07.2020, 16:54

10 dintre românce au fost trimise deja înapoi, în țara natală
Româncele urmau să încaseze între 700 și 1000 de euro pentru implicarea în căsătorii fictive - Sigma Live
  • Căsătoriile fictive ar fi trebuit să dureze cel puțin doi ani fiecare.
  • Româncele urmau să încaseze între 700 și 1000 de euro pentru implicarea în căsătoriile fictive.

Cele 11 românce urmau să fie implicate în căsătorii fictive, respectiv să încaseze între 700 și 1.000 de euro pentru a se mărita cu bărbați din afara Uniunii Europene pentru ca aceștia să devină în mod oficial cetățeni ai Uniunii Europene și să se poată deplasa în voie în interiorul Uniunii Europene.

Conform Sigma Live, reprezentanții Poliției cipriote au precizat că, deja, 10 dintre românce au fost trimise în țara natală.

A 11-a este în continuare anchetată în Cipru, considerându-se că ea era șefa grupării, persoana care a intermediat întreaga afacere.

Sursa amintită precizează că femeile care se implică în astfel de situații ar putea obține până la 10.000 de euro, deși o parte din suma respectivă ar urma să fie revendicată de intermediara sau intermediarul afacerii.

De asemenea, contractul încheiat între părți prevede ca mariajul să dureze cel puțin doi ani, iar femeia să fie disponibilă de fiecare dată când autoritățile verifică veridicitatea mariajului.

În afară de românce a crescut și numărul tinerelor din Portugalia care, pentru a face bani, acceptă astfel de căsătorii fictive încheiate în Cipru, cu bărbați care nu sunt cetățeni ai Uniunii Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » 11 românce încătușate pe un aeroport din Cipru pe motiv că urmau să fie implicate în căsătorii fictive