Antena Meniu Search
x

10 români implicați într-o rețea de trafic de persoane, arestați în Marea Britanie

10 români implicați într-o rețea de trafic de persoane au fost arestați în Marea Britanie, trei dintre ei fiind capturați în Anglia și șapte în Scoția.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 10.09.2020, 16:47

Traficanții s-au umplut de bani de pe urma traficului de persoane
Tinerele erau exploatate ca minore în țară, iar după ce împlineau 18 ani erau trimise în străinătate - Profimedia - imagine ilustrativă
  • 24 de suspecți au fost reținuți până acum în acest dosar.
  • Gruparea de traficanți se formase încă din 2009.

Arestarea celor 10 români face parte dintr-o acțiune mai amplă desfășurată împotriva unei grupări de trafic de persoane, alți 14 suspecți fiind arestați în România.

Conform Daily Record, cei șapte români arestați în Scoția au fost ridicați în urma a patru percheziții efectuate în Glasgow și Aberdeen.

Suspecții sunt bănuiți că au format gruparea de trafic de persoane încă din 2009, acționând la început în București și Ilfov.

Suspecții atrăgeau tinere și minore prin metoda lover-boy și apoi le obligau să se prostitueze.

Cele mai multe dintre victime proveneau din familii destrămate sau cu posibilități reduse de a duce o viață cel puțin decente.

Minorele erau obligate să se prostitueze în România până la împlinirea vârstei de 18 ani. Ulterior erau duse în afara țării, în baza unor documente de identitate false, și erau exploatate în țări precum Anglia, Irlanda, Scoția sau Germania.

Suspecții de care se atașau victimele le păcăleau pe acestea spunându-le că banii obținuți din prostituție urmau să fie investiți în afaceri imobiliare de care ele vor profita mai târziu.

În acest caz s-au efectuat 23 de percheziții în România. Au fost ridicate sume uriașe de bani, telefoane mobile, documente, mașini de lux și arme.

Adrian Wallis, liderul echipei de anchetatori din Scoția, a precizat că perchezițiile și arestările au fost efectuate în baza unei anchete demarate încă din iunie anul trecut.

Wallis a mai spus că "ancheta este încă departe de a fi încheiată. Totuși, aceste acțiuni în forță ar trebui să dea de gândit răufăcătorilor. Transmitem un mesaj clar că traficul de persoane nu este tolerat în Scoția. Continuăm să colaborăm cu partenerii noștri naționali și internaționali pentru a-i aduce în fața justiției pe toți cei implicați în traficul de persoane".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » 10 români implicați într-o rețea de trafic de persoane, arestați în Marea Britanie