Antena Meniu Search
x

Trei români, cunoscuţi drept "hoţii acrobaţi", au fost prinşi în Italia

Poliţiştii italieni anunţă, miercuri, că au reuşit să-i prindă pe cei supranumiţi "hoţii acrobaţi", trei români acuzaţi că au dat 50 de lovituri în Enna, Caltanissetta şi Agrigento.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 12.06.2019, 16:01

Românii au dat în jur de 50 de spargeri în Italia
Cosmin Sulic, Florin Bureta şi Adrian Bureta (de la stânga la dreapta), cunoscuţi drept "hoţii acrobaţi" - Giornale Di Sicilia

Poliţiştii italieni anunţă, miercuri, că au reuşit să-i prindă pe cei supranumiţi "hoţii acrobaţi", trei români acuzaţi că au dat 50 de lovituri în Enna, Caltanissetta şi Agrigento.

Cei trei români reţinuţi sunt Adrian Bureta, 28 de ani, fratele său, Florin Bureta, 25 de ani, şi Cosmin Aristotel Sulic, 32 de ani.

Românii acţionau după un scenariu bine stabilit

Conform Giornale di Sicilia, cei trei sunt acuzaţi că au spart în jur de 40 de apartamente din localităţile amintite şi, în plus, au comis mai multe furturi de cupru şi motorină.

Cei trei au fost porecliţi "hoţii acrobaţi" pentru că obişnuiau să spargă apartamentele intrând pe geam sau pe balcon indiferent de etajul la care erau situate apartamentele respective.

Alţi patru români, membri ai găştii respective, sunt cercetaţi în stare de libertate pentru că i-au ajutat pe cei trei români reţinuţi în special prin oferirea de ponturi.

Sursa amintită precizează că românii acţionau după un scenariu bine stabilit. Sulic şi fraţii Bureta pătrundeau în apartamente şi blocau dinspre interior uşile de acces pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, respectiv de proprietari care se întorc acasă pe neaşteptate.

În plus, unul dintre colaboratorii lor rămânea în permanenţă în afara clădirii pentru a-i avertiza pe hoţi prin telefon în cazul în care persoanele despre care se ştia că sunt proprietarii se întorceau acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Trei români, cunoscuţi drept "hoţii acrobaţi", au fost prinşi în Italia