Antena Meniu Search
x

Români prinși în flagrant, în timp ce dădeau o spargere în Olanda: "Prefer să fac închisoare aici, unde pedepsele sunt mai mici"

Doi români au fost prinși în flagrant în timp ce pregăteau o spargere într-un oraș din Olanda. Cei doi au fost condamnați la trei ani și cinci luni, respectiv doi ani și cinci luni de închisoare. 

de Redactia Observator

la 06.03.2021, 18:43

Patrulă de poliție, în Olanda. Imagine ilustrativă
Patrulă de poliție, în Olanda. Imagine ilustrativă - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Doi români, ambii în vârstă de 32 de ani, au dat mai multe spargeri la sediile unor companii în Valkenswaard, Leende și Helmond, scrie publicația locală Eindhovens Dagblad. Confruntați de poliție, cei doi au declarat că preferă să fure în Olanda pentru că "pedepsele sunt mai mici".

Într-o benzinărie din comuna Valkenswaards, cei doi au pătruns în incintă printr-o gaură în perete și au fugit cu țigări în valoare de 10.000 de euro. În Helmond au dat spargere într-un restaurant, iar în Leede au jefuit un magazin de articole sportive.

În timpul procesului, unul dintre cei doi români a recunoscut că își câștigă banii pe urma infracțiunilor. Cel mai aspru pedepsit româ le-a spus judecătorilor că preferă să fure în Olanda deoarece "pedepsele sunt mai mici". 

Însă, judecătorul de caz nu a fost atât de blând. Astfel, cei doi au fost condamnați la închisoare, iar bărbatul care opera și pe cont propriu trebuie să plătească o taxă de 10.000 de euro unui parc de distracții în care a dat o spargere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Români prinși în flagrant, în timp ce dădeau o spargere în Olanda: "Prefer să fac închisoare aici, unde pedepsele sunt mai mici"