Antena Meniu Search
x

Români care introduceau ilegal albanezi în Marea Britanie, condamnați la închisoare pentru trafic de migranți

Doi români, identificați drept Liviu Codreanu și Constantin Rusu, au fost condamnați la închisoare cu executare pentru trafic de migranți, după ce au încercat să introducă ilegal patru albanezi în Marea Britanie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 30.04.2020, 16:32

Românii intenționau să introducă ilegal patru albanezi în Marea Britanie
Liviu Codreanu (stânga) și Constantin Rusu au fost condamnați la închisoare - News and Star
  • Românii încercau să introducă patru albanezi în Marea Britanie.
  • Românii au luat între 2 și 3 ani de închisoare cu executare.

Incidentul s-a produs la sfârșitul lunii februarie, când românii se deplasau dinspre Franța către Marea Britanie și au fost opriți pentru control.

Conform News and Star, polițiștii de frontieră au descoperit ascunși în dubița românilor patru cetățeni albanezi.

Românii au încercat să ascundă prezența acestora în dubiță izolându-i pe aceștia în spatele unui număr semnificativ de valize și cauciucuri.

Ian Hanson, liderul echipei de polițiști care a investigat cazul, susține că tentativa de a introduce imigranți în Marea Britanie a eșuat lamentabil și că a fost clar de la început că dubița a fost amenajată special pentru traficul de persoane.

Codreanu, 28 de ani, și Rusu, 19 ani, și-au recunoscut vina în dosarul de trafic de persoane. Primul a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu executare, iar al doilea a fost condamnat la doi ani de închisoare, de asemenea cu executare.

În plus, Codreanu, care conducea dubița, a primit interdicție în a mai conduce o mașină pentru trei ani și jumătate după ce părăsește arestul.

Magistrații și-au justificat sentința prin faptul că s-a considerat că viața celor patru albanezi a fost pusă în pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Români care introduceau ilegal albanezi în Marea Britanie, condamnați la închisoare pentru trafic de migranți