Antena Meniu Search
x

România, miza în dezbaterea pentru viitorul președinte SUA

Cu 10 zile înaintea alegerilor din Statele Unite, Donald Trump şi Joe Biden s-au confruntat pentru a doua şi ultima dată faţă în faţă. Atacurile au fost extrem de dure şi fără menajamente.

de Redactia Observator

la 02.11.2020, 15:28

Vezi și
  • Trump l-a acuzat pe Joe Biden, pe toate fronturile, de corupție.
  • Joi noapte, atacul a fost față în față.

Ţara noastră a fost artilerie grea pentru Trump în dezbatere. Actualul preşedinte l-a acuzat pe Joe Biden că are în cont bani ilegali obţinuţi din România.

În ultima săptămână, Trump l-a acuzat pe Joe Biden, pe toate fronturile, de corupție. Joi noapte, atacul a fost față în față. Motivul a fost mezinul lui Biden, care a făcut afaceri în România, China și Ucraina pe vremea când tatăl său era vicepreședinte al lui Barack Obama, între 2009 și 2017.

Donald Trump: În timpul mandatului tău şi al lui Barak Obama, a luat o mare parte din ceea ce era Ucraina. Voi i-aţi predat-o. Dar tu primeai o mulţime de bani din Rusia, îţi plăteau o mulţime de bani şi probabil te mai plătesc şi acum.

"Afacerea Hunter Biden" este unul dintre cele mai fierbinți subiecte în contextul alegerilor din 3 noiembrie. Într-un raport publicat recent de senatori americani, familia Biden este acuzată de corupție şi trafic de influență în țări precum România, Ucraina, China sau Kazahstan, contra a milioane de dolari. Joe Biden a contraatacat spunând că acuzațiile au fost investigate în mod repetat și s-au dovedit fără bază.

Joe Biden: Am aflat că acest preşedinte a plătit de 50 de ori impozite în China, are un cont bancar secret în China, face afaceri în China şi acum spune că eu am luat bani? Eu nu am luat nicun singur ban de la vreo ţară străină, oricare ar fi ea, niciodată.

De-a lungul timpului, nu numai familia Biden a fost asociată cu România. Donald Trump Jr., fiul președintelui american, a venit în țara noastră în urmă cu trei ani, într-o vizită privată, și a participat la o partidă de vânătoare.

Ultima dezbatere față în față a candidaților la prezidențiale s-a desfăşurat fără public, date fiind restricţiile pandemiei. Dar candidaţii au venit cu soţiile şi câţiva invitaţi speciali. Melania Trump a apărut pentru prima oară în public după ce a fost testată pozitiv cu COVID 19.

Analiștii spun că dezbaterea nu va influența, totuşi, semnificativ rezultatele alegerilor. Peste 47 de milioane de americani au votat deja, anticipat, în persoană sau prin corespondență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » România, miza în dezbaterea pentru viitorul președinte SUA