Antena Meniu Search
x

Românul Tal Chaimi a fost ucis pe 7 octombrie de teroriştii Hamas. Vestea cruntă, dată de familie. Soţia lui, Ela, făcuse o vizită în România pentru a cere ajutor

Ostaticul Tal Chaimi, care avea cetăţenie română şi israeliană, a fost ucis la 7 octombrie de teroriştii Hamas, au anunţat, într-o declaraţie comună, familia lui şi kibbutzul Nir Yitzhak, unde acesta locuia, relatează The Times of Israel. Soţia sa, Ela Chaimi, venise la sfârşitul lunii octombrie în România ca să ceară ajutor autorităţilor pentru găsirea soţului ei şi eliberarea celorlalţi ostatici. 

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 22:20

Tal Chaimi, în vârstă de 41 de ani, era tată a doi gemeni de 9 ani şi a unui copil de şase ani. Era membru al celei de-a treia generaţii din Nir Yitzhak şi făcea parte din echipa de răspuns rapid a kibbutzului. El a ieşit în acea dimineaţă de 7 octombrie să vadă ce se întâmplă, când părea că teroriştii se infiltrează în kibbutz.

Potrivit presei israeliene, se crede că trupul său este deţinut de terorişti în Fâşia Gaza. El fusese iniţial dat dispărut, apoi autorităţile israelian au anunţat că este ostatic în Fâşia Gaza. Mama sa, Esti, a murit de cancer în urmă cu trei luni.

În discuţii cu autorităţile române

Ela Chaimi a venit la sfârşitul lunii octombrie în România şi a încercat să obţină sprijinul autorităţilor de la Bucureşti, sprijnul Guvernului României pentru a se implica în negocieri şi a încerca să medieze eliberarea soţului său. 

Femeia a participat la o şedinţă a comisiei de politică externă din Senatul României, unde s-a întânit cu senatori din comisie şi cu alţi lideri politici în încercarea de a obţine sprijinul autorităţilor române, pentru că, spunea aceasta, are nevoie disperată de ajutorul politicienilor de la Bucureşti pentru a încerca eliberarea soţului său. Din păcate, eforturile sale au fost în zadar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Românul Tal Chaimi a fost ucis pe 7 octombrie de teroriştii Hamas. Vestea cruntă, dată de familie. Soţia lui, Ela, făcuse o vizită în România pentru a cere ajutor