Antena Meniu Search
x

Video Rosalynn Carter, fostă primă doamnă a SUA, a murit la 96 de ani. Alături de Jimmy Carter a format cel mai longeviv cuplu prezidenţial

Este doliu la Casa Albă. Fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, Rosalynn Carter, soția președintelui Jimmy Carter, a murit ieri la vârsta de 96 de ani. Cei doi formau cel mai longeviv cuplu prezidenţial. 

de Redactia Observator

la 20.11.2023, 21:39

Vezi și

În 1948, la doar 18 ani, Rosalynn avea să îi declare iubire eternă lui Jimmy Carter. Niciunul dintre ei nu ştia atunci ce le va rezerva destinul. 30 de ani mai târziu, amândoi ajungeau la Casa Albă, după ce în noiembrie 1977, Jimmy Carter câştiga alegerile prezidenţiale. 

Rosalynn Carter va rămâne în istorie drept cea care a pus fundaţia instituţiei primei doamne în Statele Unite.  De altfel, Jimmy Carter a considerat-o întotdeauna pe soţia sa partenera sa în tot ceea ce a realizat.  

Vizita lui Nicolae Ceaușescu în SUA

Din postura de Primă Doamnă, una dintre vizitele pe care Rosalynn Carter le-a pregătit a fost cea lui Nicolae şi Elena Ceauşescu, din aprilie 1978. 

Pe acelaşi subiect

Fosta primă doamnă a supervizat în special dineul de stat, unde Rosalynn Carter a luat loc lângă fostul dictator român Nicolae Ceauşescu, iar Elena Ceauşescu a stat lângă soţul ei, Jimmy Carter.  

În ultima vreme, starea ei de sănătate se agravase. În luna mai a acestui an, familia a anunţat că aceasta a primit un diagnostic dur din partea medicilor: demenţă. Rosalynn a murit în tihnă, alături de familie, în locuința sa din Georgia. 

Jill Biden, Prima Doamnă a SUA: "Ei bine, o Zi a Recunoștinței fericită! Îmi pare rău că trebuie să încep cu un anunț trist. Rosalynn Carter, fosta noastră primă doamnă, tocmai a decedat. Sper ca în timpul sărbătorilor să vă amintiţi... să includeți familia Carter în rugăciunile voastre."

Jimmy şi Rosalynn formau cel mai longeviv cuplu prezidenţial. Erau împreună de aproape 80 de ani. În vârstă de 99, fostul preşedinte  primeşte la rândul lui îngrijiri medicale acasă încă de la începutul acestui an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Rosalynn Carter, fostă primă doamnă a SUA, a murit la 96 de ani. Alături de Jimmy Carter a format cel mai longeviv cuplu prezidenţial