Antena Meniu Search
x

Rusia a blocat accesul la Google News: "răspândește informații false despre război"

Rusia a blocat accesul la Google News după ce a acuzat agregatorul de știri că "răspândește informații false despre război".

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 22:39

Rusia a blocat accesul la Google News
- Shutterstock

Decizia a venit la cererea Parchetului General al Rusiei, informează agenția de presă Interfax.

Site-ul "oferea acces la numeroase publicații și materiale care conțin informații nesigure din punct de vedere social despre desfășurarea unei operațiuni militare speciale pe teritoriul Ucrainei”, arată raportul Parchetului.

Numeroase site-uri web în limba engleză - inclusiv Facebook și Instagram - au fost blocate în Rusia de la invazia Ucrainei. O nouă lege face ilegală raportarea evenimentelor care ar putea "discredita forțele ruse".

Alphabet - compania-mamă a Google - a spus mai devreme că va bloca plățile publicitare către site-uri web și videoclipuri YouTube care răspândesc informații false și dăunătoare despre război.

Pe acelaşi subiect

Într-un e-mail adresat editorilor, citat de Reuters, Google a spus că nu va difuza reclame alături de "afirmații care implică că victimele sunt responsabile pentru propria lor tragedie sau cazuri similare de învinovățire a victimelor, cum ar fi afirmațiile că Ucraina comite genocid sau își atacă în mod deliberat propriii cetățeni".

Război Rusia - Ucraina, ziua 28

Războiul din Ucraina a intrat în a 28-a zi. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că discuțiile cu Rusia sunt în desfășurare.

Între timp, guvernul francez a specificat că nu există un acord de încetare a focului, după ce președintele Emmanuel Macron a vorbit separat cu omologii săi din Rusia și Ucraina, notează CNN.

În tot acest timp, președintele american Joe Biden plănuiește să aplice noi sancțiuni Rusiei. Se așteaptă ca anunţul să fie făcut joi, când va călători la Bruxelles pentru discuții cu liderii NATO și G7.

Tensiunile au atins un nou punct critic, după ce purtătorul de cuvânt al lui Putin a refuzat să excludă utilizarea armelor nucleare într-un interviu acordat marți pentru CNN, spunând că vor fi folosite doar în cazul unei ''amenințări existențiale'' la adresa Rusiei.

Rusia a lansat 1.100 de rachete, de la începutul războiului în Ucraina, estimează Pentagonul. În teren nu sunt multe schimbări de la o zi la alta. Trupele din zona capitalei încă sunt la aproximativ 15 kilometri dinspre nord-vest și aproximativ 30 dinspre est.

La Mariupol, ruşii au continuat să atace intens cu focuri de artilerie, dar şi cu lovituri de la mare distanţă. Oficialii americani spun că apărarea ucraineană a reuşit, în ultimele zile, să recâştige teren în unele zone de conflict.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rusia a blocat accesul la Google News: "răspândește informații false despre război"