Antena Meniu Search
x

Video Rusia a terminat pregătirile pentru un atac colosal în estul Ucrainei. Ce obiective are noul comandant, "Măcelarul din Siria"

Analistii spun ca armata rusă are la dispoziţie doar o lună pentru a-şi spăla ruşinea. Vladimir Putin vrea o victorie majoră pe care să o celebreze pe 9 mai, zi de mare sărbătoare în Rusia. Aşa că îşi concentrează toată forţa militară pentru a cuceri estul şi sudul Ucrainei. Cu orice preţ. 

de Redactia Observator

la 11.04.2022, 20:46

Vezi și

Urmează marea bătălie pentru Estul Ucrainei. Este vorba de un asalt uriaş, care se va da de pe mai multe fronturi, iar ruşi ar fi terminat deja pregătirile. În weekend, au cărat lângă graniţa de est sute de elemente de tehnică militară, tancuri, blindate şi sisteme de rachetă.

În Marea Neagră, navele de luptă sunt şi ele în alertă, iar avioanele militare aşteaptă ordinul de la Moscova.

Toate forţele care au fost retrase de lângă Kiev vor fi folosite acum pentru a cuceri estul

Volodimir Zekenski, preşedintele Ucrainei: Vor folosi şi mai multe rachete împotriva noastră, mai multe bombe, dar noi suntem pregătiţi. Vom riposta.  

Pe acelaşi subiect

Liderii occidentali au atras atenţia că retragerea anunţată de ruşi de pe frontul de nord este în fapt doar o regrupare. 

Josep Borrell, șeful diplomației europene: Trupele ruse se adună la est pentru a lansa un atac în Donbass, ucrainenii sunt foarte conștienți de asta.

Sute de obuze şi rachete au lovit în ultimele 48 de ore în regiunile separatiste Doneţk şi Luhansk, dar şi regiunea Harkov. Nici sudul nu este la adăpost. Militarii lui Putin s-au aruncat cu întreaga forţă asupra regiunilor Nikolaev şi Odesa, unde a fost deja decretată stare de asediu. 

Ramzan Kadîrov, lider cecen: Lugansk şi Doneţk vor fi eliberate mai întâi.  Acest ordin a fost dat de dragul nostru preşedinte Putin. Apoi, vom cuceri Kievul şi alte oraşe. 

Lui Vladimir Putin îi trebuie neapărat o victoriei, după ce armata rusă a devenit în cele şase săptămâni de război motiv de ironii

Rusia a pierdut aproximativ 20% din tehnica de la începutul invaziei şi aproximativ 20.000 de militari ar fi pierit în luptă. 20% dintre victime sunt ofiţeri, printre ei şi trei generali. Pentru a-şi reface forţa ofensivă, Ministerul Apărării din Rusia ar oferi bonusuri financiare pentru trupele retrase din nord-est pentru a reveni la luptă pe flancul de est.

Totodată, Rusia încearcă să recruteze bărbaţi din regiunea Transnistria. A schimbat chiar şi comandantul invaziei, chemându-l în ajutor pe "Măcelarul din Siria", un general cu patru stele, adeptul tacticii "pământului pârjolit". 

Jens Stoltenberg, Secretar-General al NATO: Trebuie să fim realişti. Nu avem indicii că preşedintele Putin şi-a schimbat scopul general, iar acesta este controlul Ucrainei. 

Soldaţii lui Putin au termen pentru o victorie clară data de 9 mai, atunci când Rusia celebrează Ziua Victoriei din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Rusia a terminat pregătirile pentru un atac colosal în estul Ucrainei. Ce obiective are noul comandant, "Măcelarul din Siria"