Antena Meniu Search
x

Rusia a testat "cea mai puternică bestie" din arsenalul său nuclear. Putin: Dușmanii Rusiei să se gândească de două ori înainte

Rusia anunță că a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală. Vladimir Putin avertizează că noua rachetă Sarmat ar trebui “să-i pună pe gânduri pe dușmanii Rusiei”, scrie BBC. În Occident, noua armă a rușilor este cunoscută drept "Satan II".

de Redactia Observator

la 20.04.2022, 18:58

Vezi și

Ministerul rus al Apărării a anunțat, miercuri, că Rusia a testat o nouă rachetă nucleară la cosmodromul Plesetsk din nordul Rusiei. "Sarmat" este cea mai puternică rachetă din lume, anunță presa din Rusia, ceea ce va crește semnificativ avantajul pe câmpul de luptă al forțelor nucleare strategice ale țării.

Racheta, cunoscută în Occident ca Satan II, este considerată a fi cea mai mare "bestie" din arsenalul nuclear al Rusiei. Se estimează că arma are o rază de acțiune de 18.000 de kilometri, purtând până la 10 focoase.

Vladimir Putin: O armă cu adevărat unică

“Vă felicit pentru lansarea cu succes a rachetei balistice intercontinentale Sarmat. Acesta este un eveniment semnificativ, în dezvoltarea unor sisteme de arme promițătoare pentru armata rusă. Nu are un analog în lume și nu va avea pentru mult timp. Această armă cu adevărat unică va consolida potențialul de luptă al forțelor noastre armate, va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei împotriva amenințărilor externe și îi va face pe cei care, încintați de o retorică frenetică, agresivă, încearcă să ne ameninţe ţara”, a transmis Putin, care a precizat că racheta Satan II este fabricată doar cu componente rusești, potrivit Reuters.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rusia a testat "cea mai puternică bestie" din arsenalul său nuclear. Putin: Dușmanii Rusiei să se gândească de două ori înainte