Antena Meniu Search
x

Rusia acuză Ucraina că a ucis un jurnalist şi a rănit alţi 3 folosind muniţie cu dispersie. Armamentul, folosit şi asupra unei localităţi din Belgorod

Război în Ucraina. Un jurnalist rus a fost ucis sâmbătă, iar alți trei ziariști au fost răniți în apropierea liniei frontului din Ucraina, informează Reuters, citată de Mediafax.

de Redactia Observator

la 22.07.2023, 15:55

Rusia acuză Ucraina că a ucis un jurnalist şi a rănit alţi 3 folosind muniţie cu dispersie. Armamentul, folosit şi asupra unei localităţi din Belgorod
- Captura Twitter

Este vorba de un corespondent de război al agenției ruse de știri RIA, care a fost ucis, și de alți trei jurnaliști ruși, care au fost răniți de bombardamente în apropierea liniei de front din regiunea Zaporojie, în sud-estul Ucrainei, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Acesta a precizat că Ucraina a lansat un atac de artilerie folosind muniție cu dispersie. Reuters precizează că nu a reușit să verifice din alte surse relatarea ministerului apărării.

Un guvernator rus a acuzat Ucraina de utilizarea muniţiilor cu dispersie asupra unei localităţi de la frontieră

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, a acuzat Kievul sâmbătă de bombardarea satului Juravliovka cu o zi înainte cu muniţii cu dispersie, dar că nu s-au înregistrat victime sau pagube, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres. "În regiunea Belgorod, 21 de tiruri de artilerie şi trei cu muniţie cu dispersie trase dintr-un lansator de rachete multiplu de către armata ucraineană asupra satului Juravliovka", a declarat Viaceslav Gladkov pe Telegram.

Reuters nu a reuşit să verifice în mod independent declaraţiile guvernatorului rus pe care le-a făcut pe contul său din Telegram, fără a oferi dovezi vizuale. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei. Ucraina a primit bombe cu dispersie luna aceasta din SUA, dar s-a angajat să le folosească doar pentru dislocarea concentrărilor de trupe inamice. Acestea conţin zeci de bombe mici, care aruncă o ploaie de schije pe o zonă extinsă, dar sunt interzise în multe ţări din cauza pericolului potenţial pe care îl reprezintă pentru civili. Ucraina a spus în mod repetat că utilizarea lor se va limita la câmpul de luptă.

Regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a fost vizată în mod repetat de ceea ce Rusia spune că este bombardarea nediscriminatorie din partea forţelor armate ale Ucrainei. În mai şi iunie,regiunea a fost zguduită de lupte după ce militanţii unui grup armat rus pro-ucrainean au trecut graniţa şi au început să se lupte cu forţele de securitate ruse. Ucraina nu revendică responsabilitatea pentru atacurile din interiorul teritoriului rus şi a negat că a fost implicată în raidurile transfrontaliere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Rusia acuză Ucraina că a ucis un jurnalist şi a rănit alţi 3 folosind muniţie cu dispersie. Armamentul, folosit şi asupra unei localităţi din Belgorod