Meniu
Search
x

Okhotnik S-70, noua armă de atac a lui Putin a fost dezvelită în Rusia. Ce poate face și cât de periculoasă este

Rusia a dezvelit prima sa dronă invizibilă S-70 Okhotnik („Vânătorul”). Aparatul, o dronă grea de atac, va fi supus unor teste la sol și ulterior va intra în producție, a informat marți presa de stat. Drona de ultimă generație Okhotnik are un sistem care i-ar reduce vizibilitate pe radare, potrivit agenției de știri de stat TASS.

De Redactia Observator la 15.12.2021, 18:18
Vezi și

Ministrul adjunct al Apărării, Alexei Krivoruchko, a spus că S-70 Okhotnik se află în stadiul de finalizare a asamblării și va „trece la teste ample la sol pentru a se pregăti de zborul său de debut”. Krivoruchko a supravegheat lansarea prototipului la Novosibirsk Aviation Enterprise alături de dezvoltatorilor săi, conglomeratul de apărare Rostec și filiala sa, United Aircraft Corporation (UAC).

”Drona S-70 Okhotnik este dotată cu o duză reactivă plată. Acest complex de aviație are o semnătură radar redusă și va primi un nou post de control la sol” a anunțat UAC.  Ce înseamnă asta? Drona are un sistem de evacuare ascuns care îi reduce și mai mult amprenta termică și radar. 

Krivoruchko a precizat că drona este un sistem extrem de inteligent, capabil să rezolve o gamă largă de sarcini individual, în grup și împreună cu avioane de luptă cu pilot SU-57. Mai mult, drona este realizată după o tehnologie care îi reduce vizibilitatea pe radare. „Caracteristica principală a noii drone S-70 Okhotnik este duza plată a motorului. Datorită acesteia, vizibilitatea pe radar a vehiculului a fost redusă”, a declarat directorul general al Rostec, Sergey Chemezov.

Ce se știe despre noua dronă a Rusiei  - Okhotnik

Pe acelaşi subiect

Ministerul Apărării din Rusia a prezentat primul zbor al dronei Okhotnik în 2019. Atunci drona a făcut mai multe cercuri la o altitudine de 600 de metri timp de 20 de minute. Mai târziu în acel an, armata rusă a asociat Okhotnik-ul cu Su-30SM și cu avioanele de luptă avansate Su-57.

Noua variantă îmbunătățită S-70 Okhotnik poate zbura cu viteze de până la 1.000 de kilometri pe oră și este echipată cu un motor cu reacție și un înveliș anti-radar. Criticii spun că greutatea sa de până la 20 de tone ar putea crea probleme aerodinamice și tehnologice pentru vehiculul aerian fără pilot.

Presa americană a comparat drona Okhotnik cu bombardierul invizibil B-2, scrie Moscow Times. Producătorii săi spun că Okhotnik va putea lovi ținte aeriene și terestre în tandem cu avioanele de luptă Su-57 de generația a cincea. TASS a mai raportat că un pilot Su-57 va coordona simultan patru sau mai multe drone Okhotnik. Livrările în serie ale Okhotnik sunt de așteptat să înceapă în 2024, conform TASS.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Okhotnik S-70, noua armă de atac a lui Putin a fost dezvelită în Rusia. Ce poate face și cât de periculoasă este