Antena Meniu Search
x

Okhotnik S-70, noua armă de atac a lui Putin a fost dezvelită în Rusia. Ce poate face și cât de periculoasă este

Rusia a dezvelit prima sa dronă invizibilă S-70 Okhotnik („Vânătorul”). Aparatul, o dronă grea de atac, va fi supus unor teste la sol și ulterior va intra în producție, a informat marți presa de stat. Drona de ultimă generație Okhotnik are un sistem care i-ar reduce vizibilitate pe radare, potrivit agenției de știri de stat TASS.

de Redactia Observator

la 15.12.2021, 18:18

Vezi și

Ministrul adjunct al Apărării, Alexei Krivoruchko, a spus că S-70 Okhotnik se află în stadiul de finalizare a asamblării și va „trece la teste ample la sol pentru a se pregăti de zborul său de debut”. Krivoruchko a supravegheat lansarea prototipului la Novosibirsk Aviation Enterprise alături de dezvoltatorilor săi, conglomeratul de apărare Rostec și filiala sa, United Aircraft Corporation (UAC).

”Drona S-70 Okhotnik este dotată cu o duză reactivă plată. Acest complex de aviație are o semnătură radar redusă și va primi un nou post de control la sol” a anunțat UAC.  Ce înseamnă asta? Drona are un sistem de evacuare ascuns care îi reduce și mai mult amprenta termică și radar. 

Krivoruchko a precizat că drona este un sistem extrem de inteligent, capabil să rezolve o gamă largă de sarcini individual, în grup și împreună cu avioane de luptă cu pilot SU-57. Mai mult, drona este realizată după o tehnologie care îi reduce vizibilitatea pe radare. „Caracteristica principală a noii drone S-70 Okhotnik este duza plată a motorului. Datorită acesteia, vizibilitatea pe radar a vehiculului a fost redusă”, a declarat directorul general al Rostec, Sergey Chemezov.

Ce se știe despre noua dronă a Rusiei  - Okhotnik

Pe acelaşi subiect

Ministerul Apărării din Rusia a prezentat primul zbor al dronei Okhotnik în 2019. Atunci drona a făcut mai multe cercuri la o altitudine de 600 de metri timp de 20 de minute. Mai târziu în acel an, armata rusă a asociat Okhotnik-ul cu Su-30SM și cu avioanele de luptă avansate Su-57.

Noua variantă îmbunătățită S-70 Okhotnik poate zbura cu viteze de până la 1.000 de kilometri pe oră și este echipată cu un motor cu reacție și un înveliș anti-radar. Criticii spun că greutatea sa de până la 20 de tone ar putea crea probleme aerodinamice și tehnologice pentru vehiculul aerian fără pilot.

Presa americană a comparat drona Okhotnik cu bombardierul invizibil B-2, scrie Moscow Times. Producătorii săi spun că Okhotnik va putea lovi ținte aeriene și terestre în tandem cu avioanele de luptă Su-57 de generația a cincea. TASS a mai raportat că un pilot Su-57 va coordona simultan patru sau mai multe drone Okhotnik. Livrările în serie ale Okhotnik sunt de așteptat să înceapă în 2024, conform TASS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Okhotnik S-70, noua armă de atac a lui Putin a fost dezvelită în Rusia. Ce poate face și cât de periculoasă este