Antena Meniu Search
x

Video Rusia amenință SUA cu rachetele nucleare, după ce armele NATO au făcut prăpăd în armata Kremlinului. "Nu mai rămâne nimic"

Război pe toate fronturile. Este strategia Kremlinului, care avertizează că suntem la un pas de un conflict între mari puteri nucleare, dacă Occidentul continuă să trimită arme în Ucraina. Ameninţările vin după ce armata ucraineană a reuşit să producă pagube serioase în rezervele de armament ale ruşilor.

de Redactia Observator

la 12.07.2022, 20:41

Vezi și

Cuprins de flăcări, un depozit de muniţie rusesc arde în regiunea Herson. Militarii ucraineni au reuşit să-l arunce în aer cu ajutorul sistemului de rachete HIMARS donat de SUA. Este o victorie uriaşă pentru apărarea Kievului. Era unul dintre locurile unde ruşii îşi ţineau proviziile de armament.

Pierderi înregistrate de Rusia și Ucraina, în plin război

Odată cu distrugerea depozitului, Kievul susţine că a ucis şi peste 50 de soldaţi ruşi. Moscova confirmă doar șase morţi, dar spune că sunt localnici. Ca reacţie, militarii lui Putin au bombardat zone civile din Nikolaev. Bombele au căzut în toiul nopţii. Două unităţi medicale şi alte câteva clădiri de locuinţe au fost distruse. Pompierii s-au chinuit ore în şir să stingă focul.

”Ieri, atacurile au început la ora 4 dimineaţa. Astăzi, la fel. Am crezut că vom fi în siguranță, dar sticla de la fereastră ne-a lovit. Soțul meu s-a tăiat la față; eu am fost rănită ușor. A fost o explozie foarte puternică. Am văzut focul de afară. Este înfricoșător, cumplit”, povestește o localnică.

Pe acelaşi subiect

Mai la est, Doneţk este aproape depopulat. 80% dintre localnici au lăsat tot în urmă şi au plecat din calea bombelor. Cei care au rămas spun că nu au altă soluţie. ”Nimeni nu așteaptă pe nimeni nicăieri, nici măcar în străinătate sau în altă parte. Dacă te-ai născut aici, ar trebui să mori aici. Noi ne-am născut aici și vom muri aici”, spune Maria Savon, o femeie de 85 de ani din Kramatorsk. ”Nu am unde să plec, nu am bani să plec. Suntem aici, la coadă pentru ajutor umanitar, pentru că nu mai există locuri de muncă. Nu avem niciun venit și nicio sursă de supraviețuire”.

Rusia amenință Occidentul cu armele nucleare

Ruşii continuă şi războiul psihologic şi ameninţă din nou cu armele nucleare. Avertismentul a fost publicat pe site-ul ministerului rus de Externe, de purtătoarea de cuvânt a lui Serghei Lavrov, Maria Zaharova, care lasă să se înţeleagă că lumea este doar la un pas de un conflict între puterile nucleare: ”Vă spun, pentru a distruge întreaga Coastă de Est a Statelor Unite ale Americii, este nevoie de două rachete Sarmat şi alte două rachete pentru Coasta de Vest. Patru rachete şi nu mai rămâne nimic”.

Preventiv, autorităţile din New York au lansat o campanie cu recomandări în caz de atac nuclear. Oamenii ar trebui să intre cât mai repede în casă şi să rămână acolo, să fie atenţi la anunţurile oficiale şi să dezbrace hainele cu care au fost afară şi pe care ar putea rămâne urme radioactive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Rusia amenință SUA cu rachetele nucleare, după ce armele NATO au făcut prăpăd în armata Kremlinului. "Nu mai rămâne nimic"