Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Rusia aplică o tactică medievală pentru a cuceri Ucraina. La Sumî, doi copii au fost omorâți în bombardamentele rușilor

Aproape 2 săptămâni de război în Ucraina. Lupte grele se dau în continuare la periferia Capitalei, dar şi în multe alte oraşe din nordul şi din sudul ţării. Armata rusă este acuzată că foloseşte o tactică medievală: înfometarea populaţiei civile pentru a-i sili pe ucraineni să se predea. Mai mult, promisiunea ruşilor că vor permite evacuare civililor a fost o ofertă otrăvită: au atacat din nou convoiul umanitar.

de Redactia Observator

la 08.03.2022 , 19:24

Plouă cu rachete şi în a 13-a zi de război în Ucraina. Toate tunurile sunt pe Sumi, oraş din nord estul ţării, care a ajuns după o noapte şi o zi de bombardamnete o ruină. Cel puţin 20 de civili au murit în atacurile de noapte. Printre ei şi doi copii. Oroarea se vede la lumina zilei. Pompierii caută, disperaţi, supravieţuitori sub munţii de dărâmături.

Dimineaţa a adus şi prima rază de speranţă. Rusii au promis că opresc focul şi permit evacuarea civililor din Kiev și din alte patru orașe ucrainene: Cherhihiv, Sumi, Harkov și Mariupol. Doar că aceste coridoare umanitare duc către Rusia sau Belarus. 

Ucrainenii blocați în orașele bombardate de ruși au ajuns la limita subzistenței

Vezi și

Şi de parcă nu era îndeajuns, în Mariupol, convoiul a fost atacat de ruşi. Asta după ce ieri, Crucea Roşie a oprit evacuările pentru că ruta de evacuare era minată. În oraş se supraviţuieşte la limită, oamenii stau de zile în şir fără apă, curent, încălzire. Mulţi au rămas şi fără mâncare sau medicamente.

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelensky, preşedintele Ucrainei: Un copil a murit de deshidratare. Acest copil a murit de deshidratare. In 2022!”

Dar ucrainenii nu renunţă la luptă. Anunţă că au ucis 12 mii de soldaţi ruşi. Ar fi eliminat şi un general simbol al armatei ruse în luptele pentru Harkov. Vitali Gherasimov a condus trupele ruse şi în războaiele din Crimeea, Siria şi Cecenia.

Dar tot civilii sunt cei care plătesc cel mai greu preţ al acestui conflict.

Rușii bombardează civili și zone rezidențiale

În Nikolaev, punct cheie către cucerirea Odessei, sistemul antiaerian a reuşit să doboare mai multe rachete trase de pe mare.

Cele căzute au lovit, însă, zone civile.

Oleksandr Senkevych, primar: ”Nu este un atac împotriva instalaţiilor militare, sunt atacaţi mai mult cu civilii”.

Kievul rămâne însă oraşul cheie pentru succesul acestei invazii. Lupte grele se dau la periferia capitalei. În Irpin, oamenii fug sub şuieratul bombelor.

Oficialii ucraineni se plâng că bombardamentele nu le permit nici măcar să adune cadavrele din stradă.

Președintele Zelenski îi sfidează pe ruși din Palatul Prezidențial din Kiev

Preşedintele Ucrainei sfidează în continuare armata de mercenari care ar fi pe urmele lui şi s-a filmat din noua seara trecută prin palatul prezidenţial.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: ”Nu mă ascund şi nu mi-e teamă de nimeni. Aici rămân cât timp va fi nevoie pentru a învinge în războiul nostru patriotic!”

Mai multe femei ucrainene, sărbătoresc anul acesta 8 martie cu arma în mâna

Femei soldați: ”Pentru fiecare femeie, copil, bătrân, casă distrusă, stradă, hambar. Vă vom împuşca ca pe câinii turbaţi. Glorie Ucrainei!”

20 de mii de voluntari numără, deja şi Legiunea străină gata să apere ucraina. 3 mii de bărbaţi, inclusiv veterani s-au înrolat doar din statele Unite.

Sunt, însă, şi bărbaţi care preferă să îşi lase ţara în grija străinilor şi să fugă în ţările vecine. Un microbuz plin cu bărbaţi ucraineni a fost întâmpinat, la graniţă, cu flori de soldaţii ruşi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Rusia aplică o tactică medievală pentru a cuceri Ucraina. La Sumî, doi copii au fost omorâți în bombardamentele rușilor