Antena Meniu Search
x

Video „O familie a murit în fața ochilor mei”. Civili uciși de obuzele rusești în timp ce încercau să fugă din Irpin

O familie cu doi copii mici a fost ucisă într-o secundă, într-un atac cu obuze asupra unui grup de civili care încerca să fugă de invazia rusă, la Irpin, o suburbie a Kievului. Cameramanul Andriy Dubchak a surprins momentul în care obuzul a lovit grupul de persoane. Armata rusă susține în continuare că nu vizează civilii ucraineni.

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 16:22

Primarul Irpin, Oleksandr Markushyn, a spus că opt civili au fost uciși în atac. „O familie a murit”, a spus Markushyn într-un comunicat. „În fața ochilor mei au murit doi copii mici și doi adulți”, a mai spus el.

Imaginile cu atacul surprind momentul în care un soldat ucrainean stă în fața unei clădiri și le vorbește oamenilor care se adăpostesc. Din senin, lângă el explodează un obuz. Strada este cufundată într-un nor de praf. Mai mulți jurnalişti care se adăposteau în clădire exclamă. Apoi, câțiva soldați aleargă spre locul impactului pentru a verifica starea mai multor persoane aflate la sol. Din nefericire, o întreagă familie, cu doi copii mici, zăcea fără viață pe trotuarul de vizavi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Criză umanitară în Ucraina, după războiul declanșat de Rusia

Administrația Militară Regională de la Kiev a făcut apel la organizațiile internaționale pentru ajutor în rezolvarea unei crize umanitare în creștere.

"Mii de oameni s-au trezit izolați, din cauza ostilităților directe, iar în unele locuri de 5-6 zile supraviețuiesc fără electricitate, apă, hrană, ajutor medical și mijloace de subzistență. Sunt în pericol direct", se arată în comunicat, scrie CNN.

Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a anunțat duminică că peste 360 ​​de civili au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei, recunoscând în același timp că cifra reală este probabil „considerabil mai mare”. 

Război Rusia - Ucraina, ziua 12

Sute de mii de oameni continuă să fugă din Ucraina în ţările vecine, în timp ce armata rusă creşte ritmul și puterea bombardamentelor. În mai multe zone, printre care Kiev, Irpin sau Harkov, situaţia este critică. Administrația capitalei ucrainene a făcut apel la organizațiile internaționale pentru ajutor: "Mii de oameni sunt izolați, de aproape o săptămână supraviețuiesc fără electricitate, apă, hrană, ajutor medical și mijloace de subzistență. Sunt în pericol direct".

Ieri, Vladimir Putin a avertizat, în timpul unei discuţii telefonice cu Emmanuel Macron, că își va atinge obiectivele "fie prin negociere, fie prin război". 

Președintele ucrainean cere închiderea spațiului aerian

Volodimir Zelenski a cerut din nou Occidentului să închidă spaţiul aerian, preşedintele ucrainean anunţând, duminică, distrugerea totală a unui aeroport din apropiere de oraşul Viniţa, lovit de opt rachete ruseşti.

Liderul de la Kiev a avertizat că forțele ruse se pregătesc să bombardeze orașul-port Odessa

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » „O familie a murit în fața ochilor mei”. Civili uciși de obuzele rusești în timp ce încercau să fugă din Irpin