Antena Meniu Search
x

Galerie foto ”A trebuit să mă înrolez în armată ca să primesc un asemenea buchet”. Povestea jurnalistei din Ucraina care a îmbrăcat haina militară

O fotografie cu o tânără din Ucraina, înarmată și îmbrăcată în haine militare, care ține un buchet uriaș de trandafiri în brațe, a devenit virală pe Internet. ”A trebuit să mă înrolez în armată ca să primesc un asemenea buchet”, a scris în glumă, în dreptul pozei postate pe Facebook, Marharyta Rivchachenko, o jurnalistă ucraineană din Harkov, care s-a alăturat forțelor armate ucrainene de la Kiev.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.03.2022, 16:37

Marharyta Rivchachenko a povestit, pentru un site ucrainean, că a decis să se înroleze din momentul în care a aflat despre invazia Rusiei în Ucraina. ”Mi-am dat seama că nu vreau să fug, am vrut să stau la Kiev și să fac ceva util”, a spus ea.

Tânăra jurnalistă povestește că inițial a mers să doneze sânge, apoi a decis că vrea să se implice și mai mult. Pentru că are studii medicale, s-a alăturat forțelor armate ucrainene ca personal medical și acum tratează soldați și civili răniți în luptă și face tot posibilul să găsească medicamentele și echipamentele de care ei au nevoie.

Citește și: Femeile din armata ucraineană, filmuleț publicat cu ocazia zilei de 8 martie. Curajul lor este de admirat

”Nu mi-am dorit niciodată să fiu în armată, nu aveam astfel de planuri. Am fost un jurnalist civil, am avut o viață plină de farmec”, povestește tânăra. ”Băieții de aici îmi spun „glamorous” pentru că vin dintr-o altă lume, însă lumea aceea s-a încheiat acum. Nu mai am nimic din acea viață, așa că asta a fost alegerea mea. Nu m-am pregătit, nu am știut să trag, am învățat aici”, a mai spus ea.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În război, viața unui medic este mai importantă decât viața unui soldat”

Marharyta Rivchachenko spune că mai sunt fete care s-au alăturat forțelor armate ucrainene și că, pentru a supraviețui într-un astfel de mediu, trebuie ”să crezi în tine, să te iubești suficient de mult încât să nu lași pe nimeni să te jignească”. ”Undeva la 2-3%, procentul de femei în armată. Atitudinea este grozavă, băieții, în primul rând, sunt foarte respectuoși. În al doilea rând, ei ajută și există o regulă că viața unui medic este mai importantă decât viața unui soldat”, a spus ea.

Marharyta spune că părinții ei au rămas la Harkov și sunt îngrijorați pentru ea. ”Ținem legătura și mă susțin. (...) Bineînțeles că simt frică. Dar chiar vreau să trăiesc. Sunt aici pentru a-mi reda viața înapoi”, a spus tânăra jurnalistă.

Război Rusia - Ucraina, ziua 13

Rusia a anunţat, pentru această dimineaţă, o nouă încetare a focului pentru evacuarea civililor din Kiev, Harkov şi alte oraşe ucrainene. Dar aproape toate rutele de evacuare duc spre Rusia sau Belarus, iar ucrainenii au respins deja aceste variante. O nouă rundă de negocieri între delegaţiile celor două părţi s-a încheiat, aseară, fără rezultat. Dar discuţiile vor continua iar miniştrii de externe ucrainean şi rus s-ar putea întâlni, joi, în Turcia. 

Rusia a ameninţat, în premieră, că va opri livrările de gaz prin Nord Stream 1.

"Avem dreptul deplin (...) să impunem un embargou asupra tranzitului de gaz prin conducta Nord Stream 1, care în prezent operează la capacitatea maximă", a spus vicepremierul rus Alexander Novak, precizând că o astfel de măsură ar fi similară cu decizia Germaniei de a opri aprobarea proiectului Nord Stream 2. 

El a dat asigurări că Rusia nu face încă acest pas, dar a adăugat că Moscova se simte împinsă în această direcţie de politicienii europeni şi de acuzaţiile lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » ”A trebuit să mă înrolez în armată ca să primesc un asemenea buchet”. Povestea jurnalistei din Ucraina care a îmbrăcat haina militară