Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rusia ar putea reduce timpul de luare a deciziilor prevăzut în doctrina sa nucleară

Rusia ar putea reduce timpul de luare a deciziilor prevăzut în doctrina sa nucleară dacă Moscova consideră că amenințările cresc, a declarat președintele comisiei de apărare din parlament. Războiul din Ucraina a declanșat cea mai mare confruntare între Rusia și Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962, aminteşte Reuters. Președintele Vladimir Putin a declarat recent că Rusia și-ar putea schimba doctrina nucleară.

de Redactia Observator

la 24.06.2024 , 11:04

Rusia ar putea reduce timpul de luare a deciziilor prevăzut în doctrina sa nucleară
Rusia ar putea reduce timpul de luare a deciziilor prevăzut în doctrina sa nucleară - Profimedia

Moscova ar putea modifica calendarul utilizării armelor sale nucleare în cazul în care ameninţările la adresa Rusiei se înmulţesc, a declarat duminică Andrei Kartapolov, şeful Comisiei de apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus).

Rusia ar putea schimba calendarul utilizării armelor nucleare

Comentariile acestui general în rezervă vin în urma avertismentelor recente ale preşedintelui Vladimir Putin potrivit cărora Moscova şi-ar putea schimba doctrina nucleară, care stabileşte condiţiile în care astfel de arme ar putea fi utilizate.

Articolul continuă după reclamă

"Dacă vedem că provocările şi ameninţările cresc, înseamnă că putem corecta ceva în (doctrină) cu privire la calendarul utilizării armelor nucleare şi la decizia de a recurge la această utilizare", a declarat Kartapolov. "Dar, desigur, este prea devreme să vorbim prea detaliat de pe acum", a mai spus el.

Pe acelaşi subiect

Ce prevede doctrina nucleară a Rusiei din 2020

Doctrina nucleară a Rusiei din 2020 stabileşte situaţiile în care preşedintele său ar lua în considerare utilizarea armei nucleare: în general, ca răspuns la un atac cu arme nucleare sau cu alte arme de distrugere în masă, sau cu arme convenţionale "atunci când însăşi existenţa statului este ameninţată".

Putin a mai spus că Rusia ar putea testa o armă nucleară, dacă ar fi necesar, deşi nu vede necesitatea de a face acest lucru în prezent. Preşedintele Rusiei a dat asigurări în această lună că Rusia nu are nevoie să folosească arme nucleare pentru a-și asigura victoria în Ucraina.

Retorica accentuată a Kremlinului privind armele nucleare intervine în contextul în care diplomaţi ruşi şi americani afirmă că războiul Rusiei declanşat în Ucraina în 2022 se află în cea mai periculoasă fază de până acum, notează Reuters.

Un înalt consilier de la Casa Albă a declarat în această lună că Statele Unite ar putea fi nevoite să desfășoare mai multe arme nucleare strategice în următorii ani pentru a descuraja amenințările tot mai mari din partea Rusiei şi Chinei.

Analiza Posturii Nucleare a SUA din 2022 prevede că Rusia și China își dezvoltă arsenalele nucleare iar până în anii 2030 "Statele Unite se vor confrunta, pentru prima dată în istoria sa, cu două mari puteri nucleare, concurenți strategici și potențiali adversari".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Rusia ar putea reduce timpul de luare a deciziilor prevăzut în doctrina sa nucleară