Antena Meniu Search
x

Lumea întreagă dezlănțuită contra lui Putin. 500.000 de oameni au ieșit în stradă la Berlin: ”Putin, hai să derulăm până la partea în care te sinucizi în buncăr”

Întreaga lume s-a dezlănțuit din cauza războiului lui Vladimir Putin în Ucraina. Sute de mii de protestatari au ieșit pe străzile Londrei, Berlinului, Madridului, furioși după ce Moscova a atacat Kievul. Demonstranți anti-război s-au adunat azi în țări precum Germania, Irak, Japonia, Australia, Spania, Lituania, Coreea de Sud, Turcia. Oamenii au fluturat steaguri galbene și albastre pentru a-și arăta sprijinul față de poporul ucrainean. Mulți dintre protestatarii din Europa au purtat pancarte cu mesaje în care îl acuzau pe Putin de genocid și îl comparau cu Hitler. Papa Francisc a denunțat și el astăzi la Vatican „logica diabolică și perversă” a declanșării războiului în Ucraina.

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 17:32

Invadarea Ucrainei de către Rusia lui Vladimir Putin a declanșat o furie internațională fără precedent. De la Londra și Berlin, la Tokyo și Seul, sute de mii de manifestanți s-au adunat în orașele din întreaga lume pentru a cere încetarea războiului pe care Vladimir Putin îl duce împotriva poporului ucrainean. Imagini impresionante au venit astăzi de pe străzile din Berlin, Praga sau Madrid. 

Potrivit organizatorilor, 500.000 de oameni s-au adunat în fața Porții Brandenburg din Berlin duminică dimineață pentru un miting împotriva războiului. La protestul pașnic au participat multe familii cu copii. Oamenii au fluturat steaguri ucrainene galbene și albastre pentru a-și arăta sprijinul. Unii purtau pancarte cu sloganuri precum „Joe mâinile de pe Ucraina” și „Putin, mergi la terapie și lasă Ucraina și lumea în pace”. "Berlinul la 670 km de linia frontului!", "Stop ucigaşului!", "Nu celui de-al Treilea Război Mondial!" se mai putea citi pe pancartele manifestanţilor care au răspuns în număr mare la apelul lansat în special de comunitatea ucraineană care trăieşte în Germania. Peste 300.000 de persoane de origine sau de naţionalitate ucraineană locuiesc în Germania. La Berlin trăiește şi o importantă diasporă rusească.

O mulțime impresionantă de oameni s-a strâns și la Praga. Mesajele afișate în Madrid îl acuză pe Vladimir Putin de genocid și îl compară cu Adolf Hitler. ”Putin, hai să derulăm până la partea în care te sinucizi în buncăr” este mesajul afișat de o tânără la Madrid. La Seul, manifestanții din capitala sud-coreeană s-au strâns în fața ambasadei Rusiei. Mai multe femei s-au adunat și în capitala Lituaniei, Vilnius, ținând pancarte cu mesajul ”Putin este cel mai mare agresor al Europei”.

Între timp, Papa Francisc a cerut la Vatican coridoare umanitare pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni care fug de invadarea „tragică” a patriei lor. În discursul său, Papa s-a abținut de la a rosti numele Rusiei pentru că încearcă să repare legăturile cu Biserica Ortodoxă Rusă și a omis din nou orice referire la Moscova. Dar el a transmis că „cei care duc război uită umanitatea”, și că războiul „se bazează pe logica diabolică și perversă a armelor, care este cel mai îndepărtat lucru de voia lui Dumnezeu”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Lumea întreagă dezlănțuită contra lui Putin. 500.000 de oameni au ieșit în stradă la Berlin: ”Putin, hai să derulăm până la partea în care te sinucizi în buncăr”