Antena Meniu Search
x

Rusia încearcă să împartă Ucraina după modelul Coreea de Nord și Coreea de Sud - Serviciul de informații militare al Ucrainei

Șeful serviciilor de informații militare al Ucrainei spune că președintele rus Vladimir Putin ar putea încerca să împartă Ucraina în două, după modelul Coreea de Nord și Coreea de Sud, relatează CNN. 
Război Rusia - Ucraina, ziua 33 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 28.03.2022, 17:28

Șeful serviciilor de informații militare al Ucrainei spune că președintele rus Vladimir Putin ar putea încerca să împartă Ucraina în două, după modelul Coreea de Nord și Coreea de Sud, relatează CNN.
Șeful serviciilor de informații militare al Ucrainei spune că președintele rus Vladimir Putin ar putea încerca să împartă Ucraina în două, după modelul Coreea de Nord și Coreea de Sud, relatează CNN. - Profimedia

Generalul Kyrylo Budanov, șeful Agenției de Informații pentru Apărare a Ucrainei, a declarat că operațiunile Rusiei în jurul Kievului au eșuat și că acum este imposibil ca armata rusă să răstoarne guvernul ucrainean. Războiul lui Putin se concentrează acum pe sudul și estul țării, a spus el.

„Există motive să credem că el (n.r. Putin) are în vedere un scenariu „coreean” pentru Ucraina. Adică (n.r.forțele ruse) vor încerca să impună o linie de demarcație între regiunile neocupate și cele ocupate ale țării noastre. De fapt, este o încercare de a crea Coreea de Nord și de Sud în Ucraina.”

Budanov a mai spus că Rusia își dorește în continuare să stabilească un coridor terestru până la Crimeea și că se așteaptă la o încercare de a uni teritoriile ocupate de ruși într-o singură entitate. „Asistăm deja la încercări de a crea autorități „paralele” în teritoriile ocupate și de a forța oamenii să renunțe la monedă (n.r.ucraineană)”, a spus Budanov. El a adăugat că se aștepta ca ucrainenii să reziste eforturilor politice ale Rusiei.

Forţele ruse încearcă să stabilească un ”coridor” în jurul Kievului pentru a izola capitala

Pe acelaşi subiect

Forţele ruse încearcă să stabilească un ”coridor” în jurul capitalei ucrainene pentru a bloca rutele de aprovizionare, pe fondul luptei continue în suburbiile Kievului, a declarat, luni, ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, conform CNN.

”Inamicul încearcă să facă un coridor în jurul Kievului şi să blocheze rutele de transport”, a declarat Hanna Maliar. ”Apărarea Kievului continuă. Sunt implicate forţe terestre, forţe de asalt aerian, forţe de operaţiuni speciale, apărare teritorială. Locuitorii Kievului sunt, de asemenea, foarte activi în apărarea Kievului. Este foarte greu pentru inamic. Însă trebuie să discutăm sincer: La urma urmei, inamicul nu renunţă la eforturile de a ocupa Kievul. Pentru că a cuceri Kievul înseamnă, în esenţă, a cuceri Ucraina. Deci, acesta este scopul lor (trupelor ruse)”, a explicat oficialul ucrainean.

Administraţia militară regională din Kiev a anunţat, luni, într-un comunicat, că zonele din jurul suburbiilor Bucha, Irpin, Hostomel şi Makariv (vest), precum şi ruta dinspre şi către oraşul Jîtomîr (vest) şi zonele la nord de Vîşhorod au rămas foarte periculoase şi predispuse să fie ţintele bombardamentelor forţelor ruse. ”În ultimele 24 de ore, au avut loc peste 40 de bombardamente ale trupelor ruse în zone de reşedinţă şi infrastructură socială”, se mai arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Rusia încearcă să împartă Ucraina după modelul Coreea de Nord și Coreea de Sud - Serviciul de informații militare al Ucrainei