Antena Meniu Search
x

Video Rusia începe să fie ruptă de lume pe toate planurile. Marile companii ale lumii o pun pe lista neagră

După sancţiunile impuse de state, marile companii ale lumii pun şi ele Rusia pe lista neagră. Apple, Nike şi giganţii aviaţiei civile Airbus şi Boeing au anunţat că îşi suspendă total sau parţial activitatea în Rusia. Hollywood-ul pedepseşte la rândul lui Rusia pentru invadarea Ucrainei. Marile studiouri au anunţat că nu vor mai lansa în Rusia noile lor producții cinematografice. Iar UE a anunţat că şapte bănci din Rusia au fost excluse din sistemul "Swift".

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 20:02

Vezi și

Maersk, cea mai mare companie de transport maritim din lume, a anunţat la rândul ei că va opri temporar toate transporturile de containere către şi din Rusia. Gigantul danez a precizat că suspendarea vizează toate porturile ruseşti şi nu va include livrările de echipamente medicale, ajutoare umanitare şi produse alimentare.

Este şi motivul pentru care compania americană Nike a anunțat că închide magazinul online din Rusia și comenzile din aplicație pentru că, din cauza sancţiunilor, nu poate garanta livrarea produselor.

Rusia, sancționată de tot mai multe companii

Statele Unite se alătură şi ele Uniunii Europene şi spun că le vor interzice avioanelor ruseşti să mai zbore în spaţiul lor aerian. Şi nu e singura lovitură pentru aviaţia din Rusia. Airbus a anunţat că nu mai trimite acolo piese de schimb pentru aeronave, iar Boeing îşi suspendă serviciile de mentenanţă.

De Rusia se dezic şi cei de la Hollywood. Marile studiouri de film au anunţat că nu vor mai lansa în Rusia noile lor producții cinematografice, cât timp armata lui Putin continuă bombardamentele.

Între timp, Uniunea Europeană a prezentat lista băncilor din Rusia care vor fi vizate de restricţii în sistemul internaţional de tranzacţii "Swift". Decizia intră în vigoare peste zece zile şi se referă la şapte bănci. Scapă de restricţii, deocamdată, două bănci mari, Sberbank şi Gazprombank, care rămân conectate la sistemul "Swift" pentru a le permite ţărilor membre UE să achite gazul şi petrolul importate din Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Rusia începe să fie ruptă de lume pe toate planurile. Marile companii ale lumii o pun pe lista neagră