Antena Meniu Search
x

Video Rusia pedepsește Ucraina cu noi bombardamente, după ultima sfidare a Kievului. De ce s-au enervat rușii

Răzbunare fără milă. Rusia a bombardat toată noaptea Ucraina, pe care o acuză că i-a atacat trei aeroporturi militare. Mii de ucraineni şi-au pierdut casele, iar răniţi au fost cu zecile. În spatele uşilor închise, Vladimir Putin discută o nouă strategie de apărare a Rusiei, în timp ce Statele Unite transmit Kievului că descurajează orice încercare a Ucrainei de a lovi ţinte din Rusia

de Redactia Observator

la 07.12.2022, 22:17

Vezi și

Rachetele au căzut azi-noapte în mai multe oraşe din regiunea Zaporojie, pe care ruşii încearcă să o recucerească. În replică, armata lui Zelenski susţine că a doborât azi-noapte 14 drone fabricate în Iran, cu care rușii atacau ținte din Ucraina. Presa de la Kremlin scrie că ucrainenii au lovit şi centrul Doneţkului, ocupat de ruşi, în încercarea de a alunga armata invadatoare. 

Martor: Ne este foarte frică atunci când au loc lupte și împușcături. La urma urmei, toți suntem oameni obișnuiți. Ne temem pentru viața noastră, dar și pentru viața soldaților, pentru că nimeni nu îi poate ajuta în afară de noi. 

Pe de altă parte, ministrul rus al apărării insistă că Ucraina bombardează zona de siguranţă din jurul Centralei Nucleare de la Zaporijie.

Serghei Şoigu , ministrul rus al Apărării: Regimul de la Kiev încearcă să creeze aparența unei amenințări a unei catastrofe nucleare şi continuă să bombardeze cu intenție acest obiectiv. 

Pe acelaşi subiect

Lumea întreagă este, însă, în continuare de partea Ucrainei

Preşedintele Zelenski a fost numit de revista Time Omul Anului. Occidentul se distanţează, totuşi, de recentele atacuri din Rusia. 

Ned Price, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat din SUA: Nu am furnizat Ucrainei arme pe care să le folosească în interiorul Rusiei. Noi nu permitem Ucrainei să lovească dincolo de granițe. Nu încurajăm Ucraina să lovească dincolo de granițele sale. Tot ceea ce facem, tot ceea ce face lumea pentru a sprijini Ucraina, este în sprijinul independenței, suveranității, integrității teritoriale a Ucrainei.

Şeful NATO crede că Rusia vrea să reducă operaţiunile militare din Ucraina, pentru a-şi reface între timp trupele şi stocul de muniţie, ca să intensifice loviturile la primăvară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Rusia pedepsește Ucraina cu noi bombardamente, după ultima sfidare a Kievului. De ce s-au enervat rușii