Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rusia susţine că Ucraina adăposteşte avioane de luptă în România. Armata lui Putin ar fi distrus peste jumătate din aviaţia militară a Kievului

Armata rusă a distrus de la începutul invaziei în Ucraina 89 de avioane de luptă şi 57 de elicoptere dintr-un total de circa 250 de aparate de acest fel funcţionale (avioane şi elicoptere) deţinute de forţele aeriene ucrainene, a comunicat miercuri Ministerul rus al Apărării, care a mai susţinut că unele avioane militare ucrainene au fost relocate în România şi prin urmare acestea nu participă la lupte, relatează agenţia Interfax.

de Redactia Observator

la 09.03.2022 , 18:52

Rusia susţine că a distrus peste jumătate din aviaţia militară a Kievului
Rusia susţine că a distrus peste jumătate din aviaţia militară a Kievului - Profimedia

''Când a fost lansată operaţiunea specială, Forţele Armate ale Ucrainei aveau până la 250 de avioane de luptă şi elicoptere în stare de funcţionare. Forţele Aerospaţiale Ruse au distrus 89 de avioane de luptă şi 57 de elicoptere la sol şi în aer'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Rusia spune că Ucraina ar adăposti avioane de luptă în România

''Unele dintre avioanele (de luptă) ucrainene au fost relocate în România şi nu iau parte la confruntări'', a susţinut acesta, conform declaraţiei sale redate de Interfax, potrivit Agerpres. ''La ora actuală observăm numai încercări izolate ale avioanelor de luptă ale Forţelor Aeriene Ucrainene de a decola'' şi ''90% dintre aerodromurile militare ucrainene, unde se află esenţialul forţei aeriene de luptă, au devenit inoperabile'', a adăugat Konaşenkov.

Articolul continuă după reclamă

Bilanţul războiului din Ucraina anunţat de Moscova

Pe acelaşi subiect

Acelaşi purtător de cuvânt a mai spus că de la începutul ''operaţiunii'' lansate pe 24 februarie trupele ruse au distrus peste 2.700 de ţinte militare ucrainene, printre care 953 de tancuri şi alte vehicule blindate, 101 de lansatoare multiple de rachete, 351 de piese de artilerie şi mortiere, 718 de vehicule militare speciale, 93 de drone şi 81 de radare.

Rusia recunoaște în premieră că a trimis recruți în Ucraina

Pe de altă parte, consemnează Reuters, Ministerul rus al Apărării a admis miercuri că la operaţiunile militare împotriva Ucrainei participă şi recruţi, contrar a ceea ce afirmase preşedintele Vladimir Putin, care a insistat că armata rusă a trimis numai militari profesionişti să lupte în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a recunoscut şi faptul că unii dintre aceşti recruţi, care serveau în unităţi logistice, au fost luaţi prizonieri de armata ucraineană.

''Din nefericire, am descoperit mai multe situaţii de prezenţă a unor recruţi în unităţi care iau parte la operaţiunea specială în Ucraina. Practic toţi aceşti soldaţi au fost retraşi în Rusia'', afirmă ministerul rus, promiţând că astfel de cazuri vor fi evitate de acum înainte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri externe » Rusia susţine că Ucraina adăposteşte avioane de luptă în România. Armata lui Putin ar fi distrus peste jumătate din aviaţia militară a Kievului