Antena Meniu Search
x

Rusia va deschide un centru de recrutare la frontiera cu Georgia, pe unde fug sute de ruşi ca să scape de război

Rusia va deschide un centru de recrutare la punctul de trecere a frontierei Verhnii Lars, în Republica Osetia de Nord-Alania, singurul post de acest fel între Rusia şi Georgia, pe unde fug sute de ruşi care încearcă să evite mobilizarea pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina, a informat marţi Ministerul de Interne al acestei republici ruse, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.09.2022, 14:12

Rusia va deschide un centru de recrutare la frontiera cu Georgia, pe unde fug sute de ruşi ca să scape de război
Rusia va deschide un centru de recrutare la frontiera cu Georgia, pe unde fug sute de ruşi ca să scape de război - Twitter

Decizia a fost luată la o reuniune cu şefii departamentului de transport, ai serviciilor de frontieră şi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) pentru Osetia de Nord, a informat agenţia oficială TASS.

''Un punct de recrutare va fi organizat curând în acest post de control'', a menţionat Ministerul de Interne al republicii ruse Osetia de Nord, a cărei capitală este Vladikavkaz.

Potrivit instituţiei citate, în prezent circa 5.500 de vehicule din Osetia de Nord aşteaptă să treacă punctul de frontieră, printre care 3.600 de autoturisme şi 1.900 de camioane, iar 600 dintre ele se află deja la punctul rutier Verhnii Lars.

3.500 de mașini așteaptă să intre în Georgia

Pe acelaşi subiect

Luni, vicepremierul republicii, Irbek Tomaev, declarase că se formase o coadă de 3.500 de automobile la punctul de trecere a frontierei, în timp ce sâmbătă era o coadă de 2.300 de maşini.

Peste 37.000 de vehicule şi cel puţin 115.000 persoane au traversat în ambele direcţii punctul de trecere Verhnii Lars, ceea ce reprezintă o creştere de 23,3% a traficului comparativ cu datele înregistrate săptămâna trecută, potrivit TASS.

Şefii departamentului de transport, ai serviciilor de frontieră şi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) pentru Osetia de Nord au decis la reuniunea de marţi că vor permite trecerea pe jos a frontierei cu Georgia.

"Situaţia continuă să fie extrem de tensionată"

''În pofida măsurilor luate (...) situaţia continuă să fie extrem de tensionată, ceea ce impune nevoia de a se lua măsuri suplimentare în ceea ce priveşte organizarea securităţii cetăţenilor. În acest scop, dar şi pentru a reduce riscurile de comportament ilegal şi de sporire a situaţiilor conflictuale, participanţii (la reuniune) au decis să permită cetăţenilor să traverseze frontiera pe jos (şi au adoptat) o serie de măsuri suplimentare de ordin public şi securitate rutieră'', a menţionat Ministerul de Interne din Osetia de Nord.

Pe de altă parte, autorităţile georgiene au dezminţit marţi că ar intenţiona să închidă frontiera cu Rusia pe fondul afluxului de cetăţeni ruşi care sosesc în ţara din Caucaz pentru a scăpa de mobilizarea militară parţială decretată de preşedintele rus Vladimir Putin. ''Nu avem motive să închidem frontiera'', a declarat ministrul de interne georgian Vahtang Gomelauri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Rusia va deschide un centru de recrutare la frontiera cu Georgia, pe unde fug sute de ruşi ca să scape de război