Antena Meniu Search
x

Ruşii ar fi tras cu tot arsenalul prentru a provoca dezastrul din Odesa. Ucrainenii acuză că "au folosit toate tipurile de rachete: Kalibr, Iskander, X-22"

Război în Ucraina. Pentru a cincea noapte la rând, Rusia a atacat masiv Odesa. Doi oameni au murit şi alţi 22 au fost răniţi, în timp ce catedrala şi alte clădiri din patrimoniul UNESCO au fost distruse. La Sankt Petersburg, Putin a primit vizita dictatorului din Belarus. Lukaşenko i-a spus că abia îi ţine în frâu pe mercenarii Wagner, care vor să atace Polonia.

de Redactia Observator

la 23.07.2023, 20:38

Vezi și

O scenă dramatică după cel mai puternic atac aerian al Rusiei asupra oraşului Odesa. Preoţii de la Catedrala Ortodoxă Schimbarea la Faţă ţin slujba în faţa bisericii distruse. Credincioşii au venit la primele ore să ajute la curăţarea lăcaşului de cult. Fotografiile dinaintea atacului arată proporţiile dezastrului. "Rusia a folosit toate tipurile de rachete ca să ne distrugă oraşul: Kalibr, Iskander, X-22. Avem nevoie de protecţie, avem nevoie de apărare anti-aeriană acum! Furnizaţi asta Ucrainei pentru Odesa, pentru portul din Odesa", a declarat Oleksiy Goncharenko, parlamentar ucrainean.

Săptămâna viitoare va avea loc prima şedinţă a nou înfiinţatului Consiliu NATO - Ucraina

Volodimir Zelenski a promis răzbunare după ce 25 de monumente de arhitectură au fost distruse în atac. Pe lângă ele, 5 grădiniţe şi patru şcoli. Rusia are propria variantă, susţine că a bombardat locuri în care erau asamblate drone de atac. Asta după ce, nopţile trecute, portul din care pleacă navele cu cereale ucrainene a fost lovit şi el. Acum, Moscova anunţă că e gata să livreze grâne către ţările din Africa. La Sankt Petersburg, Putin şi Lukaşenko au tras concluzia că Ucraina e în genunchi. În timpul discuţiilor, Lukaşenko a ameninţat şi Polonia.

"Luptătorii Wagner încep să ne streseze. Ne cer să plece spre Vest. "Lăsaţi-ne să mergem acolo". I-am întrebat unde vor să meargă, în Vest. Noi controlăm tot ce se întâmplă. "Plecăm într-o excursie la Varşovia şi Rzeszów", a declarat Alexander Lukaşenko, preşedintele Belarusului. Săptămâna viitoare va avea loc prima şedinţă a nou înfiinţatului Consiliu NATO - Ucraina. Statele Unite au anunţat însă că în niciun caz nu vor livra rachete cu rază lungă de acţiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Ruşii ar fi tras cu tot arsenalul prentru a provoca dezastrul din Odesa. Ucrainenii acuză că "au folosit toate tipurile de rachete: Kalibr, Iskander, X-22"