Antena Meniu Search
x

Video Ruşii au bombardat masiv o gară din oraşul ucrainean Herson, în timp peste 140 de civili aşteptau trenul de evacuare

Război în Ucraina. Cel puţin o persoană a murit şi alte patru au fost rănite, după ce armata rusească a bombardat aseară o gară din oraşul Herson. Autorităţile spun că ar fi fost vorba chiar de un tren de evacuare.  În momentul atacului, în jur de 140 de civili aşteaptau evacuarea. Un ofiţer de poliţie a fost ucis, în timp ce alţi doi poliţişti şi doi civili au fost răniţi de schije. La rândul său, preşedintele Zelenski a afirmat că în momentul atacului, la faţa locului se aflau numeroşi civili. 

de Redactia Observator

la 27.12.2023, 08:48

Vezi și

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte patru rănite, marţi, într-un bombardament rus asupra unei gări din oraşul Herson, sudul Ucrainei, în timp ce civilii se pregăteau de evacuare, a declarat ministrul de Interne, Igor Klymenko, relatează AFP, conform Agerpres. "Herson, seara. În jur de 140 de civili aşteaptau în gară plecarea trenului de evacuare. În acel moment, inamicul a început un bombardament masiv al oraşului", a indicat Igor Klymenko pe Telegram.

Un poliţist a fost ucis, doi civili şi doi poliţişti au fost răniţi de schije, a precizat el. La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că în momentul atacului la faţa locului "se aflau numeroşi civili", precizând că în zonă au fost trimise numeroase echipaje de salvare. Compania ucraineană de căi ferate Ukrzaliznytsia a anunţat pe Telegram că gara şi trenul au fost avariate. "Situaţia este sub control şi calea ferată este pregătită" să reia circulaţia, a menţionat sursa citată.

În zonă, au fost trimise mai multe echipaje de salvare.  Atacul Rusiei vine la mai puţin de 24 de ore după ce Ucraina a reuşit să distrugă una dintre navele importante de război ale Moscovei

"Nu există sărbători pentru inamic"

Pe acelaşi subiect

Duminică, bombardamentele rusești din regiunea Herson din sudul Ucrainei au ucis cinci persoane, inclusiv un bărbat de 87 de ani și soția sa de 81 de ani, care au murit în urma unui raid asupra clădirii în care locuiau. Tirurile au rănit alte nouă persoane, inclusiv un copil de 15 ani, au provocat incendii în case și la o unitate medicală privată și au incendiat o conductă de gaz locală, a declarat șeful administrației militare regionale, Oleksandr Prokudin.

"Nu există sărbători pentru inamic. Ele nu există pentru noi atâta timp cât inamicul ne ucide oamenii și rămâne pe teritoriul nostru", a scris Andriy Yermak, șeful biroului președintelui ucrainean, pe rețelele de socializare, comentând atacul din Herson. 

Bombardamentele din Herson au ajuns până în centrul capitalei cu același nume a regiunii. Forțele rusești au abandonat orașul de pe râul Dnipro, în sudul Ucrainei, și malul vestic al râului în urmă cu peste un an, dar de atunci au supus multe zone unor bombardamente constante din pozițiile lor de pe malul estic. Poliția regională a declarat că trei persoane, inclusiv un cuplu în vârstă, au murit în bombardamentele asupra unei clădiri de apartamente și a unei case particulare din orașul Herson. O femeie a murit în urma unui atac cu drone într-un orășel la sud de Herson, iar o a doua femeie a fost ucisă când un oraș situat mai la nord a fost supus unui tir intens. La aproximativ 600 km nord-est de Herson, în orașul Horlivka, o zonă din regiunea ucraineană Donețk aflată sub controlul Rusiei, bombardamentele ucrainene au distrus un centru comercial și alte câteva clădiri. Atacurile au ucis o femeie și au rănit șase civili, a declarat primarul din Horlivka, Ivan Prikhodko, pe Telegram. Nici informațiile rusești, nici cele ucrainene nu au putut fi verificate în mod independent. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ruşii au bombardat masiv o gară din oraşul ucrainean Herson, în timp peste 140 de civili aşteptau trenul de evacuare