Antena Meniu Search
x

Ruşii se lăudă că au capturat un soldat britanic care lupta pentru ucraineni, în Mariupol. În urmă cu 4 zile, militarul şi-a sunat mama să-i spună că se predă

Un britanic care lupta în armata ucraineană a fost capturat de ruşi în Mariupol. Cu doar câteva zile înainte el trimisese un mesaj familiei şi apropiaţilor că urmează să se predea pentru că a rămas fără muniţie.

de Redactia Observator

la 14.04.2022, 17:52

Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, a fost trimis de armata ucraineană în Mariupol pentru a apăra oraşul-port. După o serie de confruntări dure cu armata rusă, unitatea lui Aslin a fost nevoită să depună armele. Nu pentru că nu ar mai fi dorit să continue lupta, ci pentru că pur şi simplu militarii au rămas fără muniţie. Pe contul de Telegram al aşa-numitei  Donetsk People's Republic au apărut şi primele fotografii cu soldatul de naţionalitate britanică în captivitate. Aiden Aslin apare cu cătuşe la mâini, dar şi cu vânătăi pe faţă.

Aiden Aslin s-a mutat în Ucraina în 2018 după ce s-a îndrăgostit de o ucraineană. Şi-a întemeiat o familie în oraşul Nikolaev şi s-a înrolat în armata ucraineană imediat ce a luat şi cetăţenia. După ce a izbucnit războiul, el a fost trimis în Mariupol pentru a apăra oraşul. Autorităţile din Newark, oraşul lui natal din Marea Britanie, spun că sunt în permamentă legătură cu autorităţile din Ucraina în încercarea de a-l elibera pe Aslin. "Aiden a ales să-şi pună viaţa în pericol pentru că crede sincer în dreptul ucrainenilor de a trăi în libertate şi democraţie", a declarat primarul oraşului Newark pentru DailyMail.

Ultimele mesaje trimise de Aiden Aslin apropiaţilor

Cu patru zile în urmă, mama lui Aslin declara pentru BBC că fiul ei i-a trimis un mesaj prin care o avertiza că urmează să se predea ruşilor după ce a rămas fără apă, hrană şi muniţie.

"M-a sunat și mi-a spus că nu mai au arme cu care să lupte. Îmi iubesc fiul. El e eroul meu. Au opus o rezistență dată naibii", a declarat femeia. Un prieten apropiat de-al lui Aslin spune că a discutat cu el la telefon, iar militarul i-a descris aceeaşi situaţie. "Nu pot ieși. Nu pot riposta. Așa că nu au avut de ales. Sunt sigur că dacă ar fi avut un singur glonț rămas ar fi tras cu el", spune prietenul lui Aiden Aslin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ruşii se lăudă că au capturat un soldat britanic care lupta pentru ucraineni, în Mariupol. În urmă cu 4 zile, militarul şi-a sunat mama să-i spună că se predă