Antena Meniu Search
x

Galerie foto Rușii au împușcat o familie cu un băiețel de 2 ani. Mașina lor a fost bombardată în timp ce fugeau din Borodeanka

Pe măsură ce numărul zilelor de război crește în Ucraina, la fel cresc și atrocitățile. Autoritățile ucrainene au denunțat deja nenumărate crime de război împotriva civililor, inclusiv violuri asupra femeilor și copiilor, tortură și ucideri fără discernământ. O publicație din Donbas a scos la lumină câteva fotografii care reflectă încă o dată ororile comise de armata rusă în Ucraina. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.04.2022, 12:03

În imaginile publicate pe Twitter de Donbas Frontliner poate fi văzută o mașină distrusă și mai multe cadavre zăcând lângă ea. Fotografiile extrem de violente spun povestea unei familii care a murit în timp ce încerca să fugă din Zdvîjivka, un oraș din raionul Borodeanka, regiunea Kiev.

Era 12 martie. Cincisprezece mașini cu civili, care aveau scris pe geamuri cuvântul "copii", se deplasau pe drumul care ducea la marginea orașului Zdvîjivka când, trecând prin comuna Havronșciîna, au fost opriți de ruși. Oamenii au fost obligații să rămână peste noapte acolo, iar a adoua zi, pe 13 martie, în timp ce coloana de mașini a pornit din nou la drum, a fost atacată cu o mitralieră grea. Potrivit publicației din Donbas, un localnic a ascuns timp de trei săptămâni în casa sa șapte persoane care au supraviețuit bombardamentului, inclusiv doi răniți, până când rușii au părăsit zona. Tot el a fost cel care a îngropat o familie întreagă în grădina sa, inclusiv un băiețel de doi ani. Ieri, copilașul și părinți lui au fost exhumați, pentru ca autoritățile ucrainene să poată demonstra atrocitățile trăite civili, scriu jurnaliștii de la El Espaniol.

Oficiali ucraineni: aproape 200 de copii uciși de la începutul invaziei rusești

Aproape 200 de copii au fost uciși și circa 400 au fost răniți de la începutul invaziei rusești, au declarat miercuri procurorii ucraineni într-un comunicat de presă, citat de CNN.

Pe acelaşi subiect

Parchetul general ucrainean a anunțat că mai mulți copii au murit în ultimele zile din cauza bombardamentelor din nord-estul și sudul Ucrainei. Trupurile carbonizate ale unei fete de 16 ani și ale unui băiat de 10 ani au fost găsite în satele Borodeanka. Copiii se numără, de asemenea, printre victimele bombardamentelor din orașul Harkov din nord-estul țării. În plus, o fată de 15 ani a fost grav rănită când o rachetă a lovit o clădire rezidențială în sudul regiunii Kherson.

Situația copiilor din Ucraina este din ce în ce mai critică. În doar șase săptămâni, aproape două treimi dintre ei au fost strămutați, lăsând în urmă casele, școlile și, adesea, propriile rude.

Din cei aproximativ 3,2 milioane de minori ucraineni care rămân acasă, se estimează că aproape jumătate ar putea fi expuși riscului de a nu avea suficientă hrană și mulți dintre ei nu au în prezent acces la apă potabilă sau accesul le este foarte limitat. De la începutul invaziei ruse, ONU susține că au murit 1.842 de civili în toată Ucraina, ca urmare a atacurilor rusești, însă cifrele reale se consideră a fi considerabil mai mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rușii au împușcat o familie cu un băiețel de 2 ani. Mașina lor a fost bombardată în timp ce fugeau din Borodeanka