Antena Meniu Search
x

Rușii au lansat atacuri cu rachete asupra Odessa și Dnipro, explozii în Crimeea. Ucraina anunță prelungirea acordului pentru transportul cerealelor

Agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei continuă. Joi dimineață au fost raportate mai mult explozii în Crimeea teritoriu ucrainean ocupat şi anexat ilegal de Rusia în 2014, iar orașele Odessa și Dnipro au fost țintele unui nou val de atacuri cu rachete. 

de Redactia Observator

la 17.11.2022, 11:56

Rușii au lansat atacuri cu rachete asupra Odessa și Dnipro, explozii în Crimeea. Ucraina anunță prelungirea acordului pentru transportul cerealelor
Rușii au lansat atacuri cu rachete asupra Odessa și Dnipro, explozii în Crimeea. Ucraina anunță prelungirea acordului pentru transportul cerealelor - Facebook

La Dnipro, în partea central-estică a Ucrainei, două instalaţii de infrastructură au fost avariate de rachetele rusești, iar o persoană a fost rănită, anunţă preşedinţia ucraineană. La Kiev, două rachete de croazieră au fost doborâte de apărarea ucraineană. În apropiere de Odessa (sud) au fost avariate mai multe instalații de infrastructură.

În orașul Djankoi din Crimeea au fost auzite mai multe explozii, a informat agenţia locală Ukrinform, care a adăugat că în zonă se vedeau ridicându-se coloane de fum. Publicația a citat drept surse locuitori care au înregistrat cu telefoanele mobile şi au publicat imaginile pe reţelele sociale. Agenţia de presă ucraineană a publicat totodată fotografii în care se poate vedea o coloană de fum în acest oraş administrat de ruşi şi a relatat că, în dimineaţa zilei de joi, sistemele de apărare antiaeriană au fost activate.

Posibil atac cu rachete asupra aerodromului militar din Djankoi 

Pe reţelele sociale se sugerează un posibil atac asupra aerodromului militar situat la periferia oraşului, scrie Ukrinform.

Pe acelaşi subiect

''Apărarea antiaeriană rusă este probabil activă în Djankoi'', potrivit unor mesaje postate pe reţelele sociale, dar această informaţie nu a putut fi confirmată din surse independente, potrivit EFE. ''Conform surselor noastre, un atac a avut drept obiectiv un aerodrom militar rus în Djankoi'' şi cetăţenii au avut probleme cu furnizarea energiei electrice, a mai relatat Ukrinform.

Guvernul ucrainean a informat în urmă cu câteva zile că o parte din unităţile militare ruse care s-au retras din regiunea Herson, din sudul Ucrainei, s-au îndreptat către Crimeea pentru a apăra acest teritoriu, scrie Agerpres.

EFE aminteşte că nu este pentru prima dată când se produc incidente în peninsula Crimeea, de unde Rusia controlează traficul în Marea Neagră. La 16 august, mai multe explozii au avariat un depozit de muniţii de lângă Djankoi.

Ucraina anunță prelungirea acordului pentru transportul cerealelor

Ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, a declarat joi că s-a ajuns la un acord pentru prelungirea cu 120 de zile a iniţiativei privind exportul de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră, relatează Reuters şi AFP.

"O decizie în acest sens tocmai a fost luată la Istanbul. Naţiunile Unite şi Turcia rămân garanţi ai acestei iniţiative", a indicat Kubrakov într-un mesaj pe Twitter, în care a salutat un 'pas important în lupta împotriva crizei alimentare mondiale'.

Acest acord, care expira vineri seara, a permis exportarea a peste 11 milioane de tone de cereale din porturile ucrainene în patru luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rușii au lansat atacuri cu rachete asupra Odessa și Dnipro, explozii în Crimeea. Ucraina anunță prelungirea acordului pentru transportul cerealelor