Antena Meniu Search
x

Bombardamentul masiv al ruşilor în Ucraina a lăsat temporar Moldova fără curent şi Ungaria fără petrol 

Bombardamentul masiv de marţi al forţelor rusești în Ucraina a lăsat Republica Moldova fără curent şi Ungaria fără petrol. O linie de înaltă tensiune care asigura alimentarea cu energie electrică s-a deconectat automat, în urma atacului asupra sistemului energetic ucrainean. Mai multe raioane şi o parte din capitala Chişinău au rămas aproape două ore în beznă.

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 17:12

Bombardamentul masiv al ruşilor în Ucraina a lăsat temporar Moldova fără curent şi Ungaria fără petrol
Atac asupra infrastructurii enegetice din Ucraina - Getty Images

Tot din cauza atacului a fost suspendată şi pomparea petrolului din Rusia prin conducta Drujba, care traversează Ucraina şi alimentează Ungaria, Cehia şi Slovacia.  Premierul Ungariei, Viktor Orban, a convocat Consiliul de Apărare ca urmare a suspendării livrărilor prin conductă, dar şi a incidentului cu racheta din Polonia. Concluziile reuniunii nu au fost date publicităţii. 

Potrivit Reuters, grupul maghiar de petrol și gaze MOL a declarat marți că a fost notificat de Ucraina că furnizarea de petrol către Ungaria, Slovacia și Cehia prin conducta Drujba a fost temporar suspendată. Ucraina a notificat MOL că o centrală electrică din apropierea conductei, aproape de granița cu Belarus, care furnizează energie electrică pentru o stație de pompare, a fost lovită de o rachetă rusă, ceea ce a dus la oprirea ei. 

Transporturile de petrol rususesc prin conductă au fost reluate, a declarat miercuri ministrul maghiar de Externe Peter Szijjarto. Conducta funcționează încă la presiune scăzută după oprirea temporară de marți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Bombardamentul masiv al ruşilor în Ucraina a lăsat temporar Moldova fără curent şi Ungaria fără petrol