Antena Meniu Search
x

Ruşii şi belaruşii revin în competiţiile de gimnastică din 2024 sub drapel neutru

Federația Internațională de Gimnastică a decis să le permită sportivilor din Rusia și Belarus să participe din nou în competiţiile internaţionale, dar cu o condiţie: sub drapel neutru. Adică, sportivii trebuie să respecte cu strictețe cerințele de neutralitate.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 10:57

Ruşii şi belaruşii revin în competiţiile de gimnastică din 2024 sub drapel neutru
Echipa feminină de gimnastică a Rusia, medaliată cu aur olimpic în 2021 - Profimedia

Federaţia internaţională de gimnastică (FIG) a decis să autorizeze gimnaştii ruşi şi belaruşi să participe sub drapel neutru la competiţii, începând cu 1 ianuarie 2024, a anunţat forul mondial de specialitate într-un comunicat dat publicităţii, citat de Agerpres.

Excluşi din competiţiile internaţionale din martie 2022, din cauza invaziei din Ucraina, gimnaştii celor două ţări ar putea fi readmişi în calitate de sportivii neutri şi "în condiţii stricte", a precizat Federaţia.

"FIG a decis să autorizeze, sub condiţii stricte, participarea sportivilor şi a personalului tehnic de naţionalitate rusă sau belarusă la competiţii FIG înscrise în calendarul său în calitate de 'sportivi individuali neutri'", se arată în comunicat.

"Decizia unei eventuale participări la Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor, revine în responsabilitatea CIO", a mai transmis FIG.

"Prin acceptarea ca gimnaştii ruşi şi belaruşi să participe la competiţii în calitate de sportivi neutri independenţi, FIG asigură că drepturile tuturor sportivilor sunt respectate şi trimite un mesaj lumii conform căruia gimnastica îşi doreşte pacea", a transmis preşedintele FIG, Morinari Watanabe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ruşii şi belaruşii revin în competiţiile de gimnastică din 2024 sub drapel neutru