Antena Meniu Search
x

Video Rușii susțin că au dejucat două tentative de asasinat plănuite de ucraineni. Cine sunt cele două jurnaliste care ar fi fost vizate

Război în Ucraina. Două jurnaliste din Rusia, amândouă apropiate ale preşedintelui Vladimir Putin, au fost la un pas de a fi asasinate. Şefa unui post de televiziune de propagandă şi fina lui Putin, o susţinătoare a războiului din Ucraina, au fost urmărite de mai mulţi indivizi. Serviciul de securitate al Rusiei a arestat mai mulţi membri ai grupării şi a dejucat astfel planurile de asasinare ce le vizau pe cele două jurnaliste. Oficialii de la Moscova au declarat că atacatorii ar fi fost plătiţi de Ucraina pentru a comite asasinatele. 

de Redactia Observator

la 15.07.2023, 21:25

Vezi și

FSB menţionează că au fost arestate, vineri, un număr neprecizat de persoane care ar fi desfăşurat activităţi de recunoaştere în apropiere de locuinţele şi locurile de muncă ale jurnalistelor. Ucraina, care a negat în trecut implicarea în asasinarea unor personalităţi pro-război în Rusia, nu a comentat deocamdată informaţiile în acest sens, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit Interfax, persoanele arestate au recunoscut că au pregătit atacuri asupra celor două femei din partea Ucrainei şi că li s-a promis o recompensă de 1,5 milioane de ruble (16.620 USD, precizează Reuters) fiecare.

Simonian, şefa postului public RT şi o cunoscută susţinătoare a războiului Rusiei din Ucraina, a postat pe Telegram un mesaj privind presupusul complot în care îndeamnă serviciile de securitate: "Continuaţi să lucraţi, fraţilor!".

Sobceak este la rândul ei o cunoscută prezentatoare de televiziune care a candidat de asemenea la preşedinţie în 2018.

Pe acelaşi subiect

Daria Dughina și Vladlen Tatarski, uciși în atacuri cu bombă în Rusia

Două personalităţi proeminente care susţineau războiul din Ucraina, jurnalista Daria Dughina şi bloggerul militar Vladlen Tatarski, au fost ucişi anul trecut în atacuri cu bombă în Rusia, asasinate pentru care Rusia a acuzat Ucraina, în timp ce Kievul a dezminţit acest lucru şi a prezentat asasinatele ca dovadă a conflictelor din interiorul Rusiei.

În mai a.c., un proeminent scriitor naţionalist rus, Zahar Prilepin, a fost rănit într-un atentat cu bombă în care a fost ucis şoferul său. Anchetatorii au afirmat că un suspect reţinut a recunoscut că a acţionat din partea Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Rușii susțin că au dejucat două tentative de asasinat plănuite de ucraineni. Cine sunt cele două jurnaliste care ar fi fost vizate