Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ruşii susţin că au distrus două avioane F-16 în atacul devastator asupra Ucrainei. Trupele Kievului şi-ar fi mutat apărarea antiaeriană în Kursk

Război în Ucraina. Vladimir Putin a început să se răzbune după invadarea regiunii Kursk. Cel puţin o sută de drone şi o sută de rachete au fost lansate asupra celor mai importante oraşe ale Ucrainei, inclusiv către capitala Kiev. Cel puţin 6 oameni au murit în urma atacului fără precedent. NATO a ridicat aeronave de supraveghere din Polonia.

de Redactia Observator

la 26.08.2024 , 20:33

Este doar una dintre cele 100 de rachete lansate asupra Ucrainei. Bombardamentul a avut loc în valuri. Două atacuri cu drone au fost lansate peste noapte, apoi spre dimineaţă, armata lui Putin a ridicat în aer 11 bombardiere strategice de pe care o ploaie de rachete balistice şi de croazieră au fost aruncate peste Ucraina. La Kiev, oamenii speriaţi, mulţi dintre ei aflaţi în drum spre muncă, s-au refugiat în subteran. Peroanele staţiilor de metrou s-au umplut până la refuz. Pentru a-şi ridica moralul, locuitorii au cântat imnul oraşului. La suprafaţă, sirenele au sunat ore-n şir.

Soldaţii ruşi spun că au reuşit să distrugă inclusiv două avioane F-16

Unul dintre obiectivele lovite este barajul de 300 de metri al hidrocentralei din Kiev. O parte a digului a fost avariată. Oficialii avertizează că dacă se prăbuşeşete, milioane de oameni din aval ar muri. Drone şi rachete Kinjal au căzut peste clădiri rezidenţiale, centrale şi alte obiective strategice din Odesa, Liov sau Harkov într-unul dintre cele mai mari bombardamente de la începutul invaziei. În total, armata lui Putin a lovit ţinte din 15 regiuni ucrainene. Zelenski a cerut ajutorul forţelor aeriene ale vecinilor săi europeni pentru a distruge valurile de rachete şi drone ruseşti.

Vezi și

"Nu ar trebui să existe restricţii cu privire la raza armelor destinate Ucraine, în timp ce teroriştii (n.red. - Rusia) nu au parte de asemenea restricţii. Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi alţi parteneri au puterea să ne ajute să oprim teroarea. Avem nevoie de decizii", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Polonia a ridicat de la sol mai multe avioane. "Avem un astfel de semnal că unul dintre aceste obiecte neidentificate, probabil o dronă, ar fi putut intra pe teritoriul Poloniei. Ca măsură de precauție, efectuăm căutări în apropierea frontierei, astfel încât să nu existe niciun dubiu", a declarat Maciej Klisz, general polonez.

Este răspunsul Rusiei la invazia ucraineană din Kursk, susţin analiştii. Şi e doar începutul, avertizezaă surse de la Moscova. Soldaţii ruşi spun că au reuşit să distrugă inclusiv două avioane F-16 aflate într-un hangar din Ivano-Frankivsk. Bloggerii militari susţin chiar că au reuşit să lovească din plin oraşele din nordul Ucrainei, pentru că multe lansatoare sunt concentrate în apropierea regiunii Kursk. Doi oameni au fost răniţi după explozie, una dintre ele este în stare critică la spital.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Ruşii susţin că au distrus două avioane F-16 în atacul devastator asupra Ucrainei. Trupele Kievului şi-ar fi mutat apărarea antiaeriană în Kursk