Antena Meniu Search
x

Ruşii susţin că au distrus un "Patriot" cu "Kinjal" la Kiev. Momentul în care un lansator ce trage zeci de rachete antiaeriene pare a fi lovit

Război în Ucraina. Ruşii susţin că au lovit un sistem Patriot la Kiev cu o rachetă hipersonică "Kinjal". Moscova a lansat marţi la ora 3 dimineaţa un atac concentrat asupra Kievului, cel mai probabil pentru a distruge sistemele antiaeriene. O filmare care circulă pe reţelele de socializare pare să arăte că un sistem de apărare care lansează zeci de rachete în 2 minute după ținte aeriene, a fost lovit. Nu este clar însă dacă este un sistem "Patriot". Ucraina susţine că a doborât toate rachetele ruşilor, inclusiv 6 rachete hipersonice "Kinjal".

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 21:52

Vezi și

În timp ce ucrainenii spun că au doborât toate rachetele lansate de ruşi marţi dimineaţă, inclusiv 6 rachete hipersonice Kinjal, ruşii au altă variantă. Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că Forțele Armate Ruse au lansat un atac concentrat cu rachete de precizie împotriva instalațiilor militare din Ucraina. Țintele au fost puncte de desfășurare a unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, locuri de depozitare a munițiilor, armelor și echipamentelor militare, inclusiv cele livrate din țările occidentale, potrivit ruşilor.

"Obiectivul atacului a fost atins. Toate țintele desemnate au fost lovite", a spus reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general-locotenentul Igor Konașenkov, citat de agenţia de stat Ria Novosti. În special, ruşii anunţă că o rachetă hipersonică "Kinjal" a distrus un sistem american de rachete antiaeriene "Patriot" la Kiev.

Mai mult, Moscova susţine că aviaţia rusă a doborât în cursul zilei de luni două avioane ucrainene Su-24 și Su-25 iar sistemele de apărare aeriană au interceptat șapte rachete de croazieră, cu rază mai lungă de acţiune "Storm Shadow" de fabricație anglo-franceză, trei rachete antiradar "HARM", șapte rachete lansate de pe sisteme "HIMARS" și 22 de drone ucrainene.

Potrivit contului american de Twitter OSINTdefender, care strânge informaţii open-source, nu este clar dacă bateria de apărare aeriană care este filmată lansând rachete și care ar fi fost distrusă la Kiev este un sistem de apărare "Patriot".

Pe acelaşi subiect

"Se pare că cel puțin una dintre rachetele de croazieră rusești hipersonice Kh-47M2  "Kinjal" sau Kh-55/3M14 "Kalibr" a lovit un punct de apărare aeriană undeva în capitala ucraineană Kiev, după ce acesta încerca să doboare rachetele lansate; unii susţin că bateria lovită este una americană MIM-104 Patriot, cu toate acestea, sistemul de lansare nu pare să arate un sistem "Patriot". Acesta este momentul exact în care o baterie de apărare aeriană, posibil un MIM-104 "Patriot" a fost vizat de o rachetă rusă de croazieră sau balistică în orașul Kiev" a comentat OSINTdefender care a remarcat că, dacă este adevărat, atunci ar fi o pierdere costisitoare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ruşii au lansat 18 rachete marţi dimineaţă

Oficialii ucraineni au declarat că atacul rusesc cu rachete asupra Kievului a fost "excepțional în densitatea lui" și că a încercat să distrugă mai multe sisteme de apărare aeriană.  "Pe 16 mai 2023, în jurul orei 03:30, ocupanții ruși au atacat Ucraina dinspre nord, sud și est cu 18 tipuri diferite de rachete lansate din aer, de pe mare și de la sol" a anunţat marţi șeful Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi.

Potrivit acestuia ruşii au folosit: 6 rachete Kh-47M2 "Kinjal" trase de pe șase avioane MiG-31K, 9 rachete de croazieră "Kalibr" lansate de pe nave din Marea Neagră şi 3 rachete lansate de la sol (S-400, Iskander-M). El a adăugat că Ucraina a distrus și dronele lansate de Rusia peste noapte. "Inamicul a atacat cu drone Shahed-136/131 și a efectuat recunoașteri aeriene cu trei drone tactice. Toate au fost distruse".

Forţele Aeriene ale Ucrainei au anunţat pe 6 mai că au doborât o rachetă hipersonică rusă Kinjal - lăudată de Putin drept una dintre cele mai bune rachete produse vreodată - cu ajutorul sistemului american de apărare antiaeriană Patriot. Ucrainenii au făcut publice şi imagini cu resturile unei rachete despre care spun că este una Kinjal iar Pentagonul a confirmat informaţia, dar ruşii au negat versiunea Kievului. Menţionăm că Moscova a mai pretins şi vara trecută, fără dovezi, că a distrus mai multe lansatoare "Himars" în timp ce Kievul nega pierderea lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Ruşii susţin că au distrus un "Patriot" cu "Kinjal" la Kiev. Momentul în care un lansator ce trage zeci de rachete antiaeriene pare a fi lovit