Antena Meniu Search
x

Video Ruşii văd alt război la televizor. Cum prezintă televiziunile fidele Kremlinului invazia Ucrainei

Ruşii văd alt război la televizor decât noi ceilalţi. Televiziunile fidele Kremlinului prezintă invazia Ucrainei ca pe o operaţiune de eliberare a fraţilor de peste graniţă, în care nu sunt loviţi civili, ci doar obiective militare. Analiştii spun că situaţia nu va mai putea fi mult ascunsă. Ruşii au început deja să simtă consecinţele politicilor Kremlinului. Rubla s-a prăbuşit, ratele şi preţurile cresc şi nu mai pot zbura nicunde în Uniunea Europeană. 

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 22:05

Vezi și

O mână de sabotori, dependentă de droguri şi cu convingeri neonaziste, care vor să pună mâna pe ceea ce aparţine de drept Rusiei şi care comit genocid în rândurile populaţiei ruse din Ucraina. Aşa le sunt prezentat ruşilor bombardamentele ordonate de Vladimir Putin în Ucraina.

"Ei bine, ce au ridicat naționaliștii ucraineni acum ceva timp, ceva care i-a afectat pe fermierii din Ucraina şi Crimeea, va fi distrus acum în câteva secunde. Urmărim cum va fi distrus acest dig de beton... Iată, acesta este barajul pe care ucrainenii naţionalişti l-au ridicat în aprilie 2014, pentru ca apa din Nipru să nu ajungă în Crimeea. Dar oficialii de la Kiev nu consideră că acest act de agresiune este un genocid", se arată într-un reportaj.

De fapt, barajul nu era ridicat la întâmplare, iar autorităţile ucrainene spun că gestul este unul nesăbuit şi loclaităţi întregi puteau fi inundate. Într-un alt reportaj văzut de ruşi la posturile naţionale, află că pe unde au trecut militarii ruşi, toate casele sunt în picioare, iar drapelul ucrainean la locul lui.  

"Echipa noastră de filmare este în satul Şibina, la 40 de kilometri de Kiev. Militarii ruşi au trecut deja pe aici. Vă arătăm imediat ce se întâmplă aici. Iată clădirea Primăriei din sat. E absolut intactă. Pe clădire e arborat drapelul. Nimeni nu l-a dat jos. E un drapel ucrainean. Toate casele din satul acesta sunt intacte. Sunt probleme cu electricitatea şi reţeaua de telefonie, dar gaz este. Am vorbit cu localnicii. Rodion Bondarenko locuieşte în Kiev. Aici, în Şibina, are o casă de vacanţă, unde a venit cu o zi înainte de începerea operaţiunii militare ruse în Ucraina. El a văzut cum se mişcă armata rusă: operativ şi fără pagube. În Şibina nu a văzut nicio casă distrusă şi niciun geam spart".

Pe acelaşi subiect

Anonymous cere oamenilor să boicoteze afacerile ruşilor

Gruparea de hackeri Anonymous a lansat o mişcare mondială în care le-a cerut oamenilor să  facă recenzii  la restaurnatele ruseşti în care să le spună ruşilor ce se petrece cu adevărat în Ucraina. Imediat în luptă au intrat şi mulţi români. 

Ruşii încept oricum să simtă din plin consecinţele politiici agresive a lui Vladimir Putin. Rubla s-a devalorizat până la un nivel record, ratele cresc, la fel şi preţurile la toate produsele. În plus, cu cât moneda se devalorizează mai mult, cu atât proprietăţile pe care le au vor valora mai puţin.  

"Nu pot spune că eram pregătit pentru asta, mă aştept să se întâmple fiind cetăţean rus".

"Afacerea mea are de suferit. Mai întâi din cauza pandemiei şi acum din cauza acestor sancţiuni şi de interzicerea vizelor, limitarea tuturor zborurilor. O să suportăm, ne reorientăm, o să facem altceva". 

Ruşi, cozi interminabile la bancomate

Oamenii au fugit disperaţi la bănci să îşi scoată banii. Au golit mai întâi depozitele în valută, dar nici pe cele în ruble nu vor să le mai lase în banci, ca să nu rămână fără ele. 

Alţi ruşi însă nu mai suportă ca ţara lor să fie oaia neagră pe scena internaţională. Ies cu miile în stradă de când ţara lor a început invazia. Îşi asumă un risc enorm, acela de a fi arestaţi şi de a petrece ani grei în închisoare. Mulţi se gândesc acum să emigreze, speriaţi că nu vor mai avea de niciunele, că s-ar putea ca statul să le ia tot dacă economia se va prăbuşi. 

Mark Warner, senator Virginia: Vladimir Putin va pierde această bătălie. Va pierde acest război. Va fi un paria, nu numai pentru NATO şi America, dar pentru toţi cetăţenii naţiunilor civilizate din toată lumea. Aceasta va fi moştenirea lui.  

Iar Occidentul este hotărât să facă Rusia să plătească scump invazia şi pregăteşte noi sancţiuni. 

Bruno Le Maire, premierul Franţei: Vom face ca economia Rusiei să se prăbuşească.    

Vladimir Putin mai are o problemă. Oligarhii ruşi, care văd cum războiul a început să le golească conturile, încep să se dezică de Kremlin. 

Şase miliardari ruși au condamnat războiul și cer continuarea negocierilor pentru pace. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ruşii văd alt război la televizor. Cum prezintă televiziunile fidele Kremlinului invazia Ucrainei