Video

S-a născut primul bebeluș dintr-un embrion înghețat cu 27 de ani în urmă

De Larisa Andreescu.
Publicat: 02.12.2020, 16:27.
Actualizat: 02.12.2020, 17:06

O fetiță din Tennessee a făcut istorie după ce s-a născut dintr-un embrion înghețat în urmă cu 27 de ani. Molly Everette Gibson s-a născut pe 26 octombrie 2020 şi a bătut recordul surorii sale, născută dintr-un embrion îngheţat timp de 24 de ani.

Bebeluş

S-a născut primul bebeluș dintr-un embrion înghețat cu 27 de ani în urmă

iStock | Getty Images

Mama ei, Tina Gibson, avea doar un an când embrionul fiicei sale a fost înghețat, în 1992. Embrionul a fost dezghețat în februarie și transferat în uterul mamei sale, marcând cea mai mare perioadă de timp înregistrată în care un embrion a fost înghețat înainte de naștere.

Micuţa Molly a bătut recordul existent al surorii sale, după ce Emma Wren Gibson s-a născut în 2017, la 24 de ani după ce embrionul ei a fost înghețat.

Embrionul fusese înghețat pe 14 octombrie 1992 şi a fost dezghețat de directorul Centrului Național de Donare a Embrionilor, embriologul Carol Sommerfelt, în data de 10 februarie. A fost mai apoi implantat în uterul Tinei de către președintele NEDC și directorul medical Dr. Jeffrey Keenan două zile mai târziu, pe 12 februarie.

Bebeluş născut dintr-un embrion îngheţat de peste 20 de ani

Molly s-a născut pe termen la data de 26 octombrie, cântărind puţin peste 3 kilograme, devenind mezina familiei Gibson. Sora ei, Emma, ​​în vârstă de trei ani, a fost precedenta deținătoare a recordului pentru cel mai lung embrion uman înghețat înainte de naştere (24 de ani).

Embrionul Emmei a fost înghețat în aceeași zi cu cel al surorii sale, în 1992 - la aproximativ un an și jumătate după ce s-a născut Tina, mama fetelor, astfel, chiar dacă embrionii au fost adoptaţi de familia Gibson, cele două fetiţe sunt surori din punct de vedere genetic. Embrionul Emmei a fost dezghețat în data de 13 martie 2017 și transferat în uterul Tinei două zile mai târziu.

La naşterea primei fetiţe, familia Gibson a declarat că nu erau siguri în legătură cu donarea de embrioni la început, însă ulterior au făcut o vizită la Centrul Național de Donare a Embrionilor din Tennessee. Au examinat profilurile potențialilor donatori înainte de a face o alegere.

Embriologul Carol Sommerfelt a spus că naşterea celor două fetiţe a demonstrat progresul tehnologiei, a relatat luni Good Morning America.

„Când Tina și Ben au acceptat transferul am fost încântat. M-am bucurat că cei doi embrioni au supravieţuit dezgheţului. Acest lucru se reflectă cu siguranță asupra tehnologiei utilizate în toți acei ani în urmă și a capacității sale de a păstra embrionii pentru o utilizare viitoare într-un interval de timp nedefinit."

Potrivit Daily Mail, Centrul Național de Donare a Embrionilor (CNDE) a fost înființat în 2003 în Knoxville, Tennessee, și este unul dintre liderii în programele de donare a embrionilor.

Vulnerabilitatea embrionilor îngheţaţi în anii 1980 şi 1990

Dr. Brian Levine, director al clinicii de fertilitate din Manhattan CCRM, a declarat că embrionii înghețați nu au o perioadă de valabilitate cunoscută.

Totuși, este important să se ia în considerare faptul că cei îngheţaţi în anii 1980 și 1990 „au un potențial ridicat de degradare în timp”, deoarece tehnica „înghețului lent” folosită de specialiști în acea perioadă ar putea „crea vulnerabilități”.

Deși a spus că nu există dovezi potrivit cărora înghețarea lentă ar putea duce la orice diferite dizabilităţi în perioada de după naştere ori chiar în timpul naşterii, „preocuparea mea ar fi fragilitatea în mediul fertilizarea in vitro (FIV), în timp ce embrionii nou îngheţaţi vor dura probabil și vor avea o performanță mult superioară celor înghețați în anii 1990”, a spus doctorul.

Acest lucru se datorează utilizării actuale a vitrificării, cunoscută și sub denumirea de congelare rapidă, și a capacității de a testa embrioni pe o scară largă de viabilitate.

Medicul a adăugat că multe facilități de depozitare conțin embrioni vechi de decenii, deoarece mulți părinți vor să păstreze "o şansă" în plus pentru momentul potrivit.

„Se simt atașați emoțional de acești embrioni pe care au muncit atât de mult să-i creeze. A vi se cere să le aruncați este greşit din punct de vedere emoțional, deci le este mai ușor doar să plătească o chirie anuală (de obicei între 500 și 1.000 USD) pentru depozitarea embrionilor.” a concluzionat Dr. Brian Levine.

Top știri

O femeie care şi-a lăsat soţul pentru fiul vitreg a recurs la operaţii estetice, ca să fie mai atractivă pentru tânăr, în Rusia
1
Extern • pe 14.01 la 08:15

O femeie care şi-a lăsat soţul pentru fiul vitreg a recurs la operaţii estetice, ca să fie mai atractivă pentru tânăr, în Rusia

O femeie din Rusia a renunţat la relaţia cu soţul, pentru a începe una nouă cu fiul vitreg. Cei doi urmează chiar să devină părinţi cât de curând. Fostul soţ condamnă comportamentul acesteia, spunând că nu o va putea ierta vreodată pentru ce a făcut. Ea a recunoscut că a recurs la mai multe operaţii estetice pentru a fi considerată mai atractivă.

PARTENERI
Horoscop sâmbătă, 16 ianuarie: Fecioarele au o perioadă aglomerată
pe spynews.ro
Gest scandalos! Fiica unui milionar şi-a jignit în ultimul hal propria mamă. Cuvinte greu de reprodus
pe antenasport.ro
Sclipitor! Cum arată Trabantul pe care Simona Halep i l-a făcut cadou lui Ion Ţiriac. A fost pus la loc de cinste printre maşinile de zeci de milioane de euro
pe antenasport.ro
Vedeta care a rămas fără miros din cauza Covid şi care nu şi-a dat seama că a dat foc casei! "Bine că nu mi-am omorât vecinii"
pe antenasport.ro
Carla Diaz, imagini adorabile din copilărie. Cum arăta vedeta în primii ani de viață
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
23:00 Tineri îndrăgostiţi, găsiţi morţi într-o cameră de hotel din Cambodgia. Cei doi au fost atacaţi pe hol, iar camerele de supraveghere au surprins momentul 22:19 Poliţiştii constănţeni, descoperire inedită în casa unui bărbat: Bun cultural evaluat la 2.500 de euro 21:37 Persoanele care ajung în Irlanda trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru COVID, începând de sâmbătă  21:37 Condamnat la 11 luni de închisoare, după ce a tuşit în faţa unui poliţist britanic, care l-a întrebat dacă are Covid 20:40 Whatsapp, în cădere liberă în urma unui scandal privind datele utilizatorilor 20:31 Europa, între carantină și pașaportul de vaccinare: Peste două milioane de oameni au murit în lume din cauza COVID-19 20:20 Piața de birouri se transformă din cauza pandemiei. Chiriile, în schimb, au curs ca-n vremurile bune 20:11 Imunizarea virală a președintelui: Klaus Iohannis, ţinta ironiilor după vaccinare 20:00 Profesorii, notă de trecere la testul vacinării 19:55 Imagini impresionante de pe şantierul podului peste Dunăre ce leagă Tulcea de Brăila
CITEȘTE PE A1.ro
Vaccinarea lui Klaus Iohannis, subiect de meme-uri pe Internet: „Știrea e că avem cel mai fit președinte din istoria României”
A1.RO
Ultima fotografie postată de Gina Pistol cu burtica de gravidă! Fanii au reacționat imediat
A1.RO