Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Saadi Gaddafi, fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi, a fost eliberat din închisoare. A fugit imediat în Turcia

Saadi Gaddafi, în vârstă de 48 de ani, a fost eliberat. Acesta îşi ispăşea pedeapsa cu închisoarea la Tripoli, din 2014. Fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi a părăsit țara imediat, cu destinaţia Turcia.

de Ioana Petcu

la 06.09.2021 , 20:18

Saadi Gaddafi, fiul fostului dictator Muammar Gaddafi, fotografiat în închisoarea din Tripoli, Libia (2015) Saadi Gaddafi, fiul fostului dictator Muammar Gaddafi, fotografiat în închisoarea din Tripoli, Libia (2015) - Profimedia

Autoritățile din Libia l-au eliberat pe Saadi Gaddafi, fiul fostului lider Muammar Gaddafi care a fost ucis în timpul unei revolte din 2011. Premierul desemnat, Abdul Hamid Dbeibah, a anunţat luni, pe Twitter, că Gaddafi a fost eliberat în conformitate cu un ordin anterior al instanței. Potrivit unei surse oficiale citate de Reuters, bărbatul a părăsit imediat ţara, la bordul unui avion cu destinaţia Istanbul. În 2018, Ministerul Justiției a declarat că Saadi Gaddafi nu a fost găsit vinovat de „crimă, înșelăciune, amenințări, înrobire și defăimare a fostului jucător de fotbal Bashir Rayani”.

Saadi Gaddafi, care avea o reputaţie de Don Juan în timpul dictaturii tatălui său, era jucător profesionist de fotbal, relatează The Guardian. Deşi a fugit în Niger în timpul revoltei susținute de NATO, acesta a fost urmărit și extrădat în Libia în 2014, acolo unde a rămas după gratiile închisorii din Tripoli. În timpul răscoalei, trei dintre cei șapte fii ai dictatorului au fost uciși. De atunci, țara a fost cuprinsă de haos, fragmentată de lupta pentru putere a grupărilor rivale. Un guvern al unității naționale a fost instalat în martie ca parte a unei acțiuni pacifiste care trebuia să includă și alegerile planificate pentru luna decembrie.

Ioana Petcu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Saadi Gaddafi, fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi, a fost eliberat din închisoare. A fugit imediat în Turcia