Antena Meniu Search
x
LIVE

Salvatori români, în prima linie din Lombardia

11 salvatori români luptă în prima linie din Italia. Medici şi cadre medicale şi-au lăsat în urmă familiile pentru a le fi de ajutor colegilor din Lombardia.

De Redactia Observator la 20.04.2020, 15:27
Vezi și
  • Salvatorii români luptă cot la cot cu cadrele medicale din Lombardia
  • Regiunea este puternic afectată de epidemia de coronavirus

În mijlocul focarului, românii salvează vieţi şi luptă cot la cot cu italienii împotriva duşmanului nevăzut. Într-un interviu în exclusivitate pentru Observator, singurul pompier din echipă ne vorbeşte despre lecţia pe care o învaţă în Italia.

11 medici români, 3 asistenţi şi un ofiţer ISU salvează de şapte zile vieţi în spitalale din Italia. Nu pentru că în România nu e nevoie de ei, ci pentru că ajutorul e nobil, iar Lombardia e îngenuncheată de coronavirus. Cu acelaşi curaj, familiile lor le-au înţeles misiunea.

JOE STROESCU, ofițer ISU Sibiu - Familia mea a fost întotdeauna alături. Trebuie să ne sprijinim unii pe alţii că aşa este firesc şi normal.

Se aud de câte ori pot, în fiecare zi. Acasă, Joe Stroescu mai are şi o a doua familie. Familia ISU Sibiu.

Din Italia, când îşi vor încheia misiunea, salvatorii români spun că se vor întoarce cu mai multă încredere şi cu o lecţie pe care le-a dat-o Italia.

JOE STROESCU, ofițer ISU Sibiu - Mi-a schimbat percepția asupra acestui virus, mi a dat încredere că putem trece peste asta și că suntem mai puternici decât un virus. M-a impresionat modul în care sunt tratați pacienții, modul în care cadrele medicale vorbesc cu pacienții. Sunt mici gesturi care contează.

Din Lombardia, dar cu gândul acasă, Joe le trimite salvatorilor în halate albe din România un mesaj.

JOE STROESCU, ofițer ISU Sibiu 

Să nu dezarmeze, să nu le fie frică, să se protejeze și să rămână că până acum, cu dorința de a ajută și să arate umanitate celor aflați în suferință.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Salvatori români, în prima linie din Lombardia